Ugrás a kommentre

Spoilerek a VII. epizód forgatókönyvéből


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

szkript.jpg

 

A Latino-Review március végén futott össze egy fórumon egy bejegyzéssel, amit egy olyan ember írt, aki állítólag olvasta a forgatókönyv egy változatát. Mivel úgy néz ki, egy csomó dolog egybevág azzal, amit mostanában hallunk, talán van valamennyi valóságalapja. A szóban forgó változat nem az Arndt-féle, hanem már az Abrams/Kasdan-féle szkript második draftja. A második draft után nagyobb változtatásokon, jobb esetben, már nem esik át egy forgatókönyv, szóval (ha hihetünk a forrásnak) elég friss infókkal van dolgunk.

Mivel megvan az esélye, hogy az alább olvashatók végül valóban szerepelnek a filmben, így kitesszük a SPOILER jelzést!

 

 

 

– Leia lett a Köztársaság vezetője az elődje halála után.

– Han a Köztársasági Flotta visszavonult veteránja.

– Luke-ot majdnem 30 éve nem látták.

 

Akkor Leiával kapcsolatban itt nincsenek óriási változások. Korábban olyan híresztelések is voltak, hogy Han az, aki a politikai karriert választja. Elég karakteridegen lett volna… Kérdés, mennyire összeegyeztethető a visszavonultság egy csillagromboló irányításával.

Az, hogy Luke az elmúlt 30 évet fogságban és/vagy remeteségben töltötte, már annyi szóbeszédben felbukkant (itt és itt), hogy meglepő lenne, ha végül nem lenne igaz.

 

– Han és Leia lánya a főszereplő.

– Egy másik főszereplő Lando gyermeke, aki lehet férfi és nő is a szereposztástól függően.

– Egy másik főszereplő egy rohamosztagos, aki lehet férfi és nő is a szereposztástól függően.

– Luke-nak nincs ismert leszármazottja.

 

Ezek alapján nagyon valószínű, hogy Daisy Ridley valóban Hanék lánya, John Boyega pedig Lando fia. A rohamosztagos a korábbi pletykák alapján Gwendoline Chritie lehet. Ezt alátámasztja az is, hogy több forrás szerint erre a szerepre korábban két férfit, Benedict Cumberbatch-et és Gary Oldmant fontolgatták.

Luke gyermekével kapcsolatban csak annyit tudunk meg, hogy nincs “ismert” leszármazottja, később akár még Domhnall Gleeson karakteréről is kiderülhet, hogy ő Luke fia.

 

– A Birodalom nem tűnt el. Több lojális galaxis áll mellettük, és hidegháborúban állnak a Köztársasággal.

– A Birodalmat csak “Birodalom”-ként emlegetik, a Köztársaságot pedig csupán egyszer nevezik meg formálisan, “Galaktikus Köztársaság” néven. Nincs a nevében “Új”.

– Nincsenek Jedik. Az emberek még mindig úgy beszélnek róluk, mintha kihaltak volna. Luke “az utolsó a fajtájából”.

 

Eléggé biztosak vagyunk benne, hogy az a “több lojális galaxis” naprendszer vagy bolygó akart lenni.

Egyébként olyan sok vizet nem zavar, hogy ott van-e az az “Új” vagy sem, nem?

 

– A főgonoszok az Uralkodó egy idősebb tanítványa és az ő tanítványa.

– A tanítvány hamar átveszi az irányítást…

– A Köztársaság egy semleges bolygó romjai között végez ásatásokat egy fegyver után kutatva. A bolygó fontos része a tárgyalásoknak, melyek a Birodalom és a Köztársaság között folynak, és csak úgy emlegetik, mint a “Sith Őshaza” (Sith Homeworld).

– A Sith Őshaza romjai a vezérlőállomások, a bolygó maga a fegyver.

 

A Palpatine tanítványáról/tanítványairól szóló pletykák már több mint egy éve is jelen voltak, később “Jedivadászok” vagy “Inkvizítorok” képében új életre keltek. Jelen olvasatban inkább tűnnek Sith-eknek, mint sima Erő-használóknak, de nem egyértelmű.

A korábbi szóbeszédek szerint a fegyver egy jeges, erdős bolygón található (vagy a bolygó maga). Ennél tökéletesebb ellentéte nem is lehetne a “Sith Őshazának”, ami az új kánonban is a Moraband (Korriban). Meglátjuk.

 

DarthRuin.jpg

 

– A forgatókönyvben a Sith-ek csupán néhány ezer évesek, és Palpatine egy őse alapította őket, akit Ruinnak hívtak (a képen). A tanítvány (a tanítvány tanítványa) is ezen a néven fut a filmben.

 

Várható volt, hogy valami ilyesmi történni fog, miután a futó MMO ellenére is Legends besorolást kaptak a Régi Köztársaság korában játszódó történetek. Dart Ruin, akárcsak Darth Bane, Legends változata is George Lucas jegyzetiből született. A Wookieepedia cikkéből:

 

Darth Ruin karakterét George Lucas alkotta, miközben az előzmény-trilógia háttérsztoriját írta. Lucas feljegyzéseiben Ruin egy név nélküli Jedi lovag, aki 2000 évvel a filmek ideje előtt 50 társával együtt átállt a sötét oldalra, megalapítván a Sith-eket. Mivel a Sith-ek története több ezer évre nyúlik vissza más C-kánon művekben, ez a “megalapítás” szakadár mozgalommá degradálódott, melyet négy hasonló is megelőzött már. Minden más vele kapcsolatos információt Abel G. PeĂąa írt.

 

Ha valóban Ruin karakterével és a Sith Rend megalapításával foglalkozik a film, egész hihető lesz az egyik első, pletykaszinten emlegetett cím, az Ancient Fear, azaz az Ősi rettegés.

 

Az eddigi infók csak spoileresek voltak, de valószínűleg nem rontanak sokat a film élvezhetőségén, a most következő, utolsó részlet viszont a film végkifejletével kapcsolatos, szóval, aki semmit sem szeretne tudni a végéről, ne olvasson tovább! Oké?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

– Luke végül megmenti a világot, de a hatására megváltozik.

 

Az, hogy “megváltozik”, sok mindent jelenthet. Átáll a Sötét Oldalra, Erő-szellemé válik, további robotvégtagokat kap…

Mit gondoltok?

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.