Ugrás a kommentre

3x08 - The Wynkahthu Job


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

8. rész - The Wynkahthu Job / A Wynkahthu meló

 

epguider308.jpg

 

Írta: Gary Whitta

Rendezte: Mel Zwyer

 

Helyszín: Wynkahthu

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Azmorigan - James Hong

Melch - Dee Bradley Baker

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

Ezra - a barátai rosszallása ellenére - újra segítséget nyújt Hondónak és vadonatúj társának, a Ghost legénységével szintén "baráti" kapcsolatot ápoló Azmorigannak. A kalóz ezúttal egy elhagyott birodalmi teherhajót akar kirámolni, amin olyan rakomány is van, amire a lázadóknak is szüksége lehet. De miután a fedélzetre lépnek, kiderül, hogy nem is olyan elhagyatott az a hajó.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az epizód eredeti címe "Commodia Job" (majd később "Pirates of the Cammodia System") lett volna, utalva a bolygó spirális "lefolyójára" ami nagyban hasonlít a toalettekben látotthoz. Azonban győzött a jó ízlés, így a bolygót átnevezték Wynkahthu-ra.

- Ahogy a történet fejlődött, egyre inkább kezdett egy katasztrófa film és egy rablásos sztori kereszteződésére hasonlítani. A sztori megbeszéléseken a teherhajót olyan II. Világháborús német vonathoz hasonlították, ami tele van lopott európai kincsekkel. A mottó: "Együtt dolgozni mindig kifizetődőbb, mint csak a saját érdekedet nézni."

- A birodalmi őrdroidokat a Dark Forces című klasszikus videojátékban szereplő Dark Trooperek ihlették. A robot animált váza nagyban hasonlít Kalani tábornokéhoz, akit a 3x05 Last Battle című epizódban láthattunk.

- Az őrdroidok beépített fegyvere nem más, mint egy újrafelhasznált és módosított E-11 –es rohamosztagos karabély.

- Melch sisakján Hondo Ohnaka kalózszimbóluma látható.

- A teherhajón látott Twi’lek kincsek először a TCW-ben tűntek fel, mégpedig a 1x21 Liberty on Ryloth című részben.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Birodalmi őrdroid illusztráció

 

2.jpg

Drágakő doboz illusztráció

 

3.jpg

Kincses doboz illusztráció

 

4.jpg

Twi'lek bárka illusztráció

 

5.jpg

Wynkahthu hologram illusztráció

 

6.jpg

A Birodalmi szállítóhajó belső tere

 

7.jpg

Kifestett Birodalmi sikló illusztráció

 

8.jpg

Hondo és Azmorigan a kinccsel. Digitális festmény

 

9.jpg

Ezra és Chopper, Zebet és Azmorigant keresi. Digitális festmény

 

10.jpg

Azmorigan lelövi az őrdroidot. Digitális festmény

 

11.jpg

Ezra és Zeb zuhanása. Digitális festmény

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Sokkal jobb rész volt, mint a múltheti. Hondo és Azmorigan érdekes és vicces párost alkottak, bár különösen Hondo hozta a formáját. Jópofa volt, amikor folyton valami vak dologgal állt elő Kanan közelében. De a legütősebb a lyukas ajtó becsukása volt. :lol: Amúgy most kezdett realizálódni bennem, hogy Kanan szerepe határozottan kisebb lett, mint amikor még látott. Igazán fontos szerepe ebben az évadban csak a The Holocron of Fate-ben és a The Last Battle-ben volt, minden más részben inkább csak támogató. Persze ez érthető a sérülése miatt, még úgy is, hogy ez nem akadályozza semmiben.

Jó, hogy behozták az őrdroidokat, még ha nem is nevezik őket Dark Troopernek (megjegyzem, sosem csíptem ezt a nevet, pont azért, mert ezek droidok, nem katonák, szóval jobb is). Bár ezen a ponton én inkább enforcer droidokat használtam volna, hogy ezzel is kapcsolódjanak a Rogue One-hoz. Ennek ellenére jó látni, hogy a harci droidok nem vesztek ki a Galaxisból a klón háborúk után. Azt viszont furcsálltam, hogy Ezra nem használta ellenük a kardját, pedig hát az agamari kaland után ez már-már adhatta volna magát a számára is. Talán ő is úgy van, mint Luke? Kevésbé áll át az agya a Jediségre a nehéz helyzetben és inkább "normális" emberként cselekszik? :hmm:

A lázadók meg kezdenek egyre jobban felfegyverkezni. Az évad elején szereztek bombázókat, most szereztek hozzájuk bombákat is. Kíváncsi vagyok, ez a kettő miben kap majd szerepet.

Minden esetre, a könnyed, kalandos, mókás epizódokból egyelőre legyen elég, és most jöjjön valami ütős, a nagy egészre is komolyabb hatást gyakorló epizód.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos ez egy valóban kiváló, és remek hangulatú rész volt. :) A humor végig nagyon ott volt a szeren, és tudom, hogy ez nem egy fokmérő, de ha Gary Whitta a Rouge One -ban is ilyenek hozott akkor minden ok lesz. :D

 

Hondo sziporkázott, aminek nyilván oka volt Azmorigan jelenléte. :D Hihetetlen ez a weequay egyébként. Még a legádázabb ellenségével is egy perc alatt összekomázik, ha hasznot remél tőle. :D Semmi se számít neki csak a pénz. Na jó, azért szíve is van néha, de lehet, hogy már kinőtte ezt a gyengeséget. :lol: A kontraszt is nagy a régi hatalmas kalóz főnök és a mostani között. Akkor egy egész rendszert uralt, a főkancellárral alkudozott, ma meg egy hájpacni hutt utánzat meg egy kellemetlen szagú alulfejlett "malac" alkotja a csapatát... Nem kissé megkopott a fénye az öreg Hondonak. Ám még így is érdekes, mert mindezek ellenére folytonos humorforrás. Mondhatnám az új Jar Jar. :D

 

Az akció a sodródó hajóval nagyon jól megvolt csinálva, kellő feszültség is szorult belé. Egy újabb olyan kaland amiben a lázadás számára tesznek szert erőforrásra. Szerintem ezzel nincs baj, de egyszer el kell kezdeni nagyobb léptékben gondolkodni, kíváncsi vagyok mikor lépnek ebbe az irányba. Azt is jó ötletnek tartottam, hogy ezúttal Zeb lett az akció vezetője. És nem is volt rossz a szerepben. Külön tetszett, hogy még Azmoriganért is visszament, nem hagyta magára. Ezra pedig megkapta azt a tanúságot amit Kanan remélt a rész elején. De tényleg elég naiv a fiú ha azt hitte, Hondót érdekli valami más a profiton kívül...

 

Tényleg jó rész volt, de most ismét jöhetnek a húzósabbak. Rögtön a jövőheti. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy most kezdett realizálódni bennem, hogy Kanan szerepe határozottan kisebb lett, mint amikor még látott. Igazán fontos szerepe ebben az évadban csak a The Holocron of Fate-ben és a The Last Battle-ben volt, minden más részben inkább csak támogató. Persze ez érthető a sérülése miatt, még úgy is, hogy ez nem akadályozza semmiben.

Biztos a sérülése az oka, amiért kicsit háttérbe került. Nem lenne túl jó, ha ugyanabban a vezető szerepben tetszelegne mint korábban. Azért mégis csak vak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez az epizód nekem is jobban tetszett, mint az előző. Igazából mindkét rész esetében el mondhatom, hogy nem igazán kötötte le a figyelmem, nem volt annyi kiemelkedő történés. Itt pedig fontos szerep jut a karaktereknek az ilyen esetekben, hogy nekik kéne elvinnie a részt és míg a gyerekek számomra kifejezetten idegesítőre sikeredetek, itt azért ez el tudom mondani, hogy Hondo még mindig jópofa, még ha nem is ebben az epizódban sziporkázott a legjobban. Azmorigan és az igazi comic reliefként funkcionáló ugnauth is kellemes perceket szereztek. Előbbinél kifejezetten tetszett a Herával való közös múltjukra való visszautalás ("Technically I still own you"), míg Hondonál Kanan vakságával való poénkodás volt igazán eltalálva.

A csoportdinamikában érdekes volt, hogy Ezra milyen nehezen viselte, hogy nem ő tölti be a vezető szerepet, ráadásul így, hogy Zeb volt a felelős az akcióért még inkább kijött az, hogy Ezra azért még igen éretlen és a higgadság szobrát sem róla mintáznák meg.

Összességében töltelék résznek egyáltalán nem volt ez rossz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...
  • 3 héttel később...
  • 3 héttel később...
  • 7 hónappal később...

Nem mondom, hogy eddig ez a kedvencem, de voltak már ennél rosszabb részek is az évadban, úgy gondolom. Hondo Ohnaka rengeteget dobott rajta, nagyon bírom, amikor ő felbukkan egy-egy epizódban mellékszereplőként. Szerintem tökéletesen illik az ő karaktere ebbe a sorozatba, mellesleg nagyon szeretem, amikor egy TCW-s karakter visszaköszön a Rebelsben.

A vége nagyon izgalmas volt - gondolok itt főként arra a jelentre, amikor Zeb meg Ezra a két hajót összekötő zsinóron, kötélen (nem tudom, hogy nevezzem, :D) mászik, közben pedig a droidok lövöldöznek rájuk, meg mindenféle módon próbálják megállítani őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.