Ugrás a kommentre

Emilia Clarke a Han Solo-filmben!


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Miközben a világ a Zsivány Egyes decemberi bemutatójára vár, a Lucasfilmnél már a következő Star Wars-antológiafilm, a 2018-as Han Solo-kaland előkészületei zajlanak. Mint a starwars.com-on olvasható, Alden Ehrenreich (Han Solo) és Donald Glover (Lando Calrissian) után harmadikként a Trónok harca ismert színésznője, Emilia Clarke is csatlakozik a film szereplőgárdájához.

 

A szűkszavú közlemény nem árulja el Clarke filmbéli szerepét, csupán annyit, hogy azon szereplők sorához csatlakozik, akikkel az ifjú Han Solo és Csubakka találkozik kalandjai során.

 

emilia_clarke.jpgA filmről, amelynek forgatása legkésőbb februárban kezdetét veszi, nemrég Bradford Young operatőr nyilatkozott a Collidernek. Young elmondta, a Han Solo-film rendező párosa, a Lego-kalandot jegyző Chris Miller és Phil Lord erős vízióval rendelkezik a filmről, ami megint csak más lesz, mint bármelyik korábbi Star Wars.

 

„A Star Wars hangulata nem fog hiányozni a filmből, de bizonyos szabályokat határozottan meg fogunk szegni, és ehhez meg is kapjuk a biztatást. Ez fontos mandátum, mind a vizualitás, mind a történetmesélés szempontjából.”

 

A Sundance-díjas Young szerződtetése némiképp meglepő fejlemény volt, hiszen eddigi filmjei jobbára személyes hangvételű drámák, nagyon erős vizualitással, ráadásul elég távol állnak a rendező páros korábbi munkásságától. (Legújabb operatőri munkáját a mozikban most futó Érkezés című filmben láthatjátok.)

 

„Nem voltam benne biztos, hogy amire én szoktam törekedni összeilleszthető azzal, amit ők csinálnak, de a kétségeim hamar eltűntek, mert a sztori és a fényképezés kapcsán is rendkívül érdekes ötletekkel álltak elő, amik igazán megragadtak engem. Minél jobban elmélyedek a világukban, annál inkább érezem, hogy mi ugyanazt a filmkészítői iskolát képviseljük — vizuális szempontból mindenképpen” — vallja Young, aki szerint a Lucasfilm remek hely most a határozott vízióval és egyedi hanggal rendelkező, fiatal alkotók számára.

 

Mint mondja, Lord és Miller Han Solo-sztorija „komplex, sokrétű, okos, vizuális, drámai, vicces, felkavaró és váratlan.” A Lucasfilm támogatása pedig feltétlen. „Szóval a helyzet izgalmas, nagyon izgalmas. Egyáltalán nem az, amire számítottam” — árulta el az operatőr.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.