Ugrás a kommentre

Game of Thrones


Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Köszi a választ, így már tisztább a dolog. ;)

 

Érdekes, ma ez egyik kollégámmal épp erről vitáztam (tűz vagy jég), de semmi pénzért nem akart hinni nekem... :D

Mellesleg közben beugrott, hogy a Wildfire is zöld volt, így nem újdonság a szokatlan színű tűz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha már könyvek. Mivel már így is számtalan dologban eltér a sorozat meg a könyv, és Martin szerint olyan karakterek is fontos szerepet kapnak majd akik a sorozatban már nem élnek, elképzelhető lenne, hogy nagy részben vagy teljes mértékben más vége legyen a sorozatnak és a könyvnek?

Tudjuk hogy nagyvonalakban leadta az író a főbb pontokat. De annyi év van még hátra az utolsó könyvig. És Martin is sokszor meggondolta már magát, meg túlnőtt rajta az egész, ezért nem lepne meg, ha már nem tudná vagy nem akarná egy az egyben ugyanazt a befejezést megírni mint a sorozaté.

És ezzel jobban eladhatóbbá válnának a könyvei, mert még többen lennének kíváncsiak az ő verziójára.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Martin még idén is azt nyilatkozta, hogy nagyjából ugyanaz lesz a TV-sorozat és a könyvek vége. A részletek biztos, hogy különbözni fognak. De a nagybani dolgok: a szűk körben vett főhősökből ki marad életben, ki hal meg, ki uralkodik vagy uralkodik-e egyáltalán valaki a Vastrónon a végén... ez a jelek szerint egyezni fog.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

George Martin elárulta, hogy együttdolgozik a mostani TV sorozat egyik írójával Bryan Cogmannel az egyik spin-offon. Ami szerinte nem is annyira klasszikus spin-off lenne, hisz nem a mostani történet egyik mellékszálát vagy mellékszereplőjét karolná fel, hanem egy önmagában is megálló sorozat lenne.

Az ugye már korábban elhangzott, hogy öt Trónok harca sorozat előkészitésébe vágott bele az HBO. Martin nagyon optimista: szerinte akár több sorozat is zöld utat kaphat, persze nem egyszerre hanem egymás után. Úgy látszik hogy a Cogmanes projektbe van a legjobban bevonva és az alapján ahogy ír róla nekem gyanús, hogy ez a Targaryen polgárháborúról a Sárkányok táncáról szólna. Ebben az esetben az utód-sorozat több mint 150 évvel a mostani események előtt játszódna. A Sárkányok tánca volt az ami igazán megrogyasztotta a Targaryen dinasztiát. Előtte egy elképesztően erős uralkodói család voltak, ráadásul tele voltak sárkányokkal. De a belviszály miatt úgy hulltak mint a legyek, a végére pedig ugyan megmaradtak a trónon, de alaposan megtörtek. Az aranykor ezután már sosem jött vissza: ezért is tudta Robert felkelése olyan könnyen lesöpörni őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A lentebb vázoltak képernyőre vitele remek ötlet lenne. Nincs túl távol a mostani eseményektől, de mégsem a jelen időszak részleteit boncolgatja.

Persze Robert lázadása sem lenne rossz, csak arról a nézők már elég sokat tudnak. Mondjuk egy miniszériaként jól megállhatná a helyét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Martin mondta, hogy az öt készülő projektből egyik se foglalkozik Robert lázadásával. Szerinte abból a jövőben se lesz sorozat. Ez nyilván sokakat meglepett, de a döntés mellett szól, amit MissKarrde is ír: a lázadás eseményei már jól ismertek. A fontosabb eseményekről viszonylag részletes elbeszéléseket hallottunk, sőt néhány kulcsmomentumot (Tower of Joy, Lyanna és Rhaegar esküvője) már láttunk is. Akik esetleg nem emlékeznek a részletekre azok se nagyon izgulnának a főhősökért: Robert, Ned és sok más főszereplő sorsa egyértelmű lenne. Ráadásul a történet magja -miután kitör a lázadás- nagyon csata-központú és hiányzanak belőle a fordulatok: Robert a lázadás legelején elveszit egy csatát, onnantól viszont az összeset megnyeri. Radásul ez többször elhangzott a TV sorozatban is, tehát nem lenne ildomos megváltoztatni.

 

A Sárkányok tánca viszont teljesen új figurákat mutatna be. Ráadásul a TV-sorozat eddig viszonylag keveset árult el a régi eseményekből, ami komoly szabadságot adna az íróknak. A Targaryen-polgárháborúról egyszer Shereen mesél az apjának az ötödik évad kilencedik részében, de csak nagyon vázlatosan. Meg Joffrey amikor körbevezeti Margaery-t Baelor szentélyében akkor elmeséli, hogy az egyik Targaryen a nővérét a saját sárkányával falatta fel, miközben a fia végignézte az egészet. A Sárkányok táncának sok kulcs momentuma van és ez az egyik, de nem hiszem hogy túlságosan is bevésődött a nézőknek. Ha pedig mégis: ezen kivül még rengeteg meglepetés és fordulat van a sztoriban. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó sárkány-akciót lehet beletenni, mig Robert lázadása ilyen szempontból puritánabb lenne, hisz egy olyan korban játszódik amikor a varázslat jóformán nem is létezik Westeroson.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akit esetleg érdekel a Blu-rayekhez készült egy 38 perces animációs filmecske, ami összefoglalja a Sárkányok táncának a főbb eseményeit. Youtube-on is fent van. Íme (érdemes bekapcsolni a feliratot...persze az automatikus feliratozásban vannak hibák, de sok helyen segít):

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megvan kik rendezik az utolsó évad epizódjait:

 

Miguel Sapochnik - a hírek szerint három részt fog rendezni! Korábbi GoT epizódjai:

 

The Gift

Hardhome - Az egyik legjobb csatajelenet a sorozatban

Battle of the Bastards - Egy csata, ami még talán Hardhome-nál is jobb volt

The Winds of Winter - a sorozat eddigi legjobb része szerintem a Szentély felrobbantásával és azzal a szenzációs zenével, ami az egészet felvezeti

 

David Nutter - a hírek szerint két részt fog rendezni. Korábbi GoT epizódjai:

 

The Old Gods and the New

A Man Without Honor - Engem anno a második évadban ez a rész tett fanná

The Rains of Castamere - A híres Vörös Nász epizód.

Mhysa - a harmadik évad zárórésze

The Dance of Dragons - Itt égetik meg Shireent és Dany itt üli meg először Drogont az Arénában

Mother’s Mercy - Ebben volt például Cersei megalázó "sétája".

 

David Benioff és David Weiss - ők rendezik az évadzárót. Ők a sorozat showrunnerei és fő írói. Az eddigi részeknek kb. a 80 százalékát ők írták, de amiket nem ők irnak azokat is átírják :) Eddig két részt rendeztek:

 

Walk of Punishment

Two Swords - a kedvenc évadnyitó részem és úgy általában szerintem az egyik legjobb rész ami eddig a sorozathoz készült. A végén a Véreb akciója a kocsmában Aryával az egyik kedvenc kissebb akciójelenetem.

 

Szerintem elég erős a felhozatal. Annak hogy Sapochnik 3 részt is visz kifejezetten örülök. Nála erősebb rendezője tán nem is volt a sorozatnak. Nutterre eddig főleg a drámaibb részeket bizták. Nem lepne meg ha most is valami brutálisabb fordulatot kéne ledirigálnia. A tényből hogy a showrunnerek viszik a zárórészt én azt sejtem, hogy a legutolsó részben már nem lesz csata.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Biztató információk. Úgy gondolom, hogy a záró epizódban semmiképpen sem kellene csatát szerepeltetni. Eddig az utolsó előtti epizódokban láthattuk a csatajeleneteket.

Szerkesztve: - MissKarrde
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...
9 órával ezelőtt, Donát írta:

Amúgy meg két vagy több (pl. 5) űrhajó csatája is csata, még ha nem is nagy kiterjedésű. A két (vagy több) űrhajó csatája. 

Erről a Trónok harca alábbi jelenete jutott eszembe ahol szintén arról vitáznak, hogy mi számít csatának :)

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...
  • 4 héttel később...
  • 3 hónappal később...

Martin korábban azt irta, hogy 2015 tavaszán még úgy gondolta, hogy még abban az évben végezhet a könyvvel. Innen eljutottunk 3 év alatt oda, hogy most tavasszal már tutira veszi hogy idén meg se fog jelenni a Winds of Winter. Helyette viszont kiad egy Targaryen történelem-könyvet és csak hogy még viccesebb legyen az egész ez a Targaryen-történelem könyv se lesz teljes. Csak az első felvonás. A második részre pedig már most azt mondják hogy évek múlva fog kijönni. Így már három befejezetlen sorozat is lesz a Tűz és Jég dala világában: egyrészt ott a fősztori, amit úgy tűnik most hogy a TV széria beérte Martin már nem nagyon akar elmesélni, aztán ott van a Dunk & Egg novellás-sorozat ahol Martin megígérte, hogy még rengeteg ötlete van (már cime is van a következő résznek: The She-Wolves of Winterfell), de valószinüleg ezekből egy se fog napvilágot látni és most akkor lesz egy félbehagyott töri könyv is. Mesés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én azt nem értem ezzel a csávóval kapcsolatban, hogy:

1) Miért nem foglalkozik csak egy dologgal? Értem én, hogy vannak melléktörténetekre ötlete, meg kidolgozott világa, amire történelemkönyvet alapozhat, de ezeket k*rvára ráérne megírni és kiadni a fő sztori után. Még egy novellát sem egyszerű megírni, hát még egy komplett regényt. Mennyi időt batyott el erre a Fire and Bloodra, ráadásul úgy, hogy ez sem kerek egész? Meg mennyi idő megy el a novellákra? Ha egyszerre egy dologgal foglalkozna, haladna is.

2) Ha ennyire ki akarja adni ezeket a könyveket, miért nem adja ki más íróknak a feladatot. A jegyzeteivel és az élőszóbani megbeszélésekkel simán megírhatja bármelyik tehetségesebb író. Egy ilyen történelemkönyv szerű akármit mindenképpen, de a kisebb novellákat is. Ő már megtehetné, hogy lepasszolja a melót, ő meg csak a fő sztorival foglalkozik.

3) Ha már nem érdekli, mondja ki kerek perec. De így húzni a rajongók agyát, szerintem ez inkább már szemétség.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.