Ugrás a kommentre

Az Obi-Wan Kenobi sorozat


Fulcrum

Ajánlott hozzászólás

Filoni megkaphatná :)

Azért egy film és egy sorozat rendezése merőben eltérő. Mintha egy motorost ültetnél le, hogy vezesse el ezt a kamiont. Biztosan elboldogulna vele, de a végeredményben jobban jártunk volna, ha egy igazi kamionos viszi végig a fuvart ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért egy film és egy sorozat rendezése merőben eltérő. Mintha egy motorost ültetnél le, hogy vezesse el ezt a kamiont. Biztosan elboldogulna vele, de a végeredményben jobban jártunk volna, ha egy igazi kamionos viszi végig a fuvart ;)

Ezen kívül nem az volt a(z egyik) probléma a Han Solo film rendezőivel, hogy előtte inkább csak animációs filmeket rendeztek sikerrel, élőszereplőst kevésbé? Nem hinném, hogy a Disney kétszer ugyanabba a csapdába szívesen belelépne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy külön Obi-Wan filmmel hatalmas vágyam teljesülne. De persze csak úgy lenne az igazi, ha Ewan térne vissza a legendás szerepre. Az mondjuk kérdéses mikor is játszódhatna a sztori és miről szólna.

 

A legkézenfekvőbb nyilván a 3-4 közötti időszak, McGregor kora is erre teszi legalkalmasabbá. Itt az egyetlen bökkenő az lehet, hogy mennyire tudnak egy izgalmas és pörgős sztorit beilleszteni. Mondjuk 20 évről van szó, az elég sok, a Rebels-be még egy nagy végjáték is belefért Maullal. Csak hát pont ezért kérdéses mennyire tudják még anélkül színesíteni Kenobi ekkori kalandjait, hogy az már túlzónak hasson. Pláne úgy, hogy azért a Maullal való utolsó nagy szembenézésnél nagyobb kaliberű és ütősebb húzást nehéz elképzelni.

Ami innen engem nagyon érdekel, az a Qui-Gonnal való beszélgetései, az egykori mester tanításai. És ennek kapcsán felmerült bennem, hogy ha már úgyis spin-off, akkor akár annyira is lehet eltérő a film megközelítése, hogy nem is feltétlenül egy akciódús mozit kapjunk, hanem egy nyugisabb és elmélkedősebb vonalat. Ahol nem is cél semmi korábbi vagy későbbi nagy kaland überelése vagy megközelítése, csupán mesélni kicsit Obiról, Qui-Gonról, az Erőről, arról ahogy a szereplők ízlelgetik a Birodalom és Anakin nagy drámáját, Luke esetleges kiválasztottságát stb.. Qui-Gon szerepében pedig visszatérhetne Neeson is, a Rebels-ben láttuk, hogy bizonyos helyzetekben képes ő is testet ölteni, baromi jó húzás lenne.

Ami még nekem elképzelhető, hogy Obi-Wannak nem sokkal a 3 után, vagy legalábbis időben ahhoz közelebb) el kellett hagynia a Tatooine-t, mert csak így tudta biztosítani saját és Luke álcáját és biztonságát. Lebuktathatják fejvadászok, csempészek, kereskedők, bárkik, akiknek a nyomukba kell erednie, mielőtt az értékes infót eljuttatnák a Birodalomhoz. Még akár inkvizítorokba is belefuthat így, akiket el kell hallgattatnia és a nyomokat elsöpörni. Vagy akár kombinálhatnák ezt a Qui-Gonos szállal, és akár azért is kellhet Kenobinak kiruccannia, hogy a mesterével "randevúzzon" vagy épp vhol testközelben tapasztalhassa meg az Erő egyéb oldalait, ahogyan azt Yoda is tette a TCW-ban.

A másik nagy vágyam, hogy Ahsoka megjelenjen egy élőszereplős alkotásban, erre pedig itt lehet a legnagyobb esély. Saw Gerrera volt az első olyan karakter, aki úgy jelent meg filmben, hogy előtte tisztán animációs figura volt. Egy másik spin-offban ez utat nyithatna Tanonak is. Ahsoka nagyon jóban volt Obival, közös ismerősük és barátjuk volt Padmé, Anakinról pedig sok volt a kérdőjel, neki meg Obi volt a mestere. Egy ilyen világégés után elég logikus, hogy Ahsoka szívesen találkozna Kenobival, lenne miről beszélgetniük, akár történhetett is ilyen.

 

A 2-3 közti időszak számomra annyira nem tűnik érdekesnek. Onnan szinte kihagyhatatlan Anakin (Hayden is beugorhatna), de akkor meg túlságosan rá kerülhet a fókusz és megint egy Ep.2,5-et kapnánk, nem pedig egy stories filmet. Ráadásul itt játszódik a TCW, ami baromi sűrűvé teszi ezt a periódust. Itt még az jöhet szóba, hogy Obi mit csinált miután Anakinból lovag lett. Mondjuk az új fénykardjának történetét is elmesélhetik, egyéb kalandokkal karöltve.

Ep.1-2 közti éra szintén nem izgat különösebben. Persze érdekes lehet a kezdő és a mesterséget még csak tanulgató Obi, a szintén teljesen tapasztalatlan és neveletlen, ámde szörnyen tehetséges és Erőérzékeny Anakinnak. Miközben mindketten egy erős lelki traumán vannak túl, a baljós árnyak pedig már a galaxisra vetültek, a sithek felfedték magukat és egyre jobban bontogatják a háttérben a szárnyaikat.

 

Ami engem még nagyon mozgat,az az Ep.1 előtti időszak. Obi és Qui-Gon, esetleg Dooku még jediként. A békésebb Régi Köztársaság, és persze Obi-Wan találkozása és drámája Satine-nal. Ezzel csak az a gond, hogy itt egy nagyon fiatal Obi-Want kéne szerepeltetni, ami CGI ide vagy oda, nem lenne kockázatmentes Ewannel. Más színésszel pedig megmondom őszintén, nehezen tudnám elképzelni a figurát. A készítők is aligha akarják ezt meglépni, miután Han Soloval is épp ezt játsszák be.

Sokkal egyszerűbb Qui-Gon és Liam esete se lenne, hiszen ő is ugyanúgy öregedett. Annyi a könnyebbség, hogy nem ő lenne a főszereplő, kevesebbet szerepelne nyilván. Bezzeg egy Yoda vagy Plo esetében sokkal kellemesebb a helyzet, őket bárhova lehet tologatni időben. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ezt az elmélkedősebb vonalat nem mernék bevállalni. Igaz egy rajongó annak is örülne, hogy végre többet megtudhatna ezekről a dolgokról, de azért az emberek nagy többségét a repkedő sugár nyalábok és egyéb akciódúsabb részek érdeklik a Star Warsban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Nem mondanám, hogy Obi-wan a kedvenc SW-karakterem, viszont mindig is kedveltem, rendkívül fontos szereplőnek tartottam őt, ezért nagyon örülök, hogy készítenek róla egy filmet.

Véleményem szerint a Baljós árnyak előtti időkben játszódó történet kéne, de én még ennél is jobban örülnék egy, a harmadik és a negyedik rész között játszódó filmnek. Ez könnyebben kivitelezhető abból a szempontból, hogy Ewan McGregort nem kéne nagyon elmkaszkírozni, fiatalítani - szerintem. Emellett engem már jó ideje foglalkoztat, mit is csinált pontosan a Jedik bukását követően. Viszont egy előzménysztori lehet, hogy érdekesebb lenne, és akkor visszaköszönhetne Liam Neeson Qui-gon Jinnként.

Aminek viszont nem nagyon örülnék, az egy, a második és a harmadik rész között, tehát a Klónháborúk idején játszódó történet. Abból már rengeteggel volt dolgunk: CW rajzfilmsorozat, TCW film, TCW sorozat, kismillió regény...

Szerkesztve: - caseyjones
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akkor én is leírom gyorsan, hogy nagyon örülök a filmnek, Obi hatalmas kedvenc és ha nem Ewan kapja a szerepet akkor vége a világnak...

 

A nagy kérdés hogy mikor játszódjon a film. Számomra elképzelhetetlen hogy ne a 3-4 közötti időszakban. Ott annyi idő eltelik, hogy egy egész Obi-Wan trilógiát be lehetne tenni. Kezdődhetne akár közel a 3. részhez, hiszen simán előfordulhat az, hogy Obi kénytelen elhagyni a Tatooine-t, mert csak így tudja garantálni Luke biztonságát. A Birodalom első éveiről nagyon keveset tudunk, simán történhettek ott olyan dolgok amik Tatooine elhagyására késztették Kenobit. Ha meg közel az RO-hoz játszódik majd a film, akkor a lázadás kapcsán jöhetne be a képbe a már idősebb Ben. De őszintén szólva én jobban örülnék egy Ep3 után játszódó filmnek.

 

A legjobb meg nyilván az lenne amit már sokan boncolgattak itt lejjebb, ha ez a film egy kicsit lassabb, az erőben és az SW világában jobban elmélyülő film lenne, de erre igazából nem látok esélyt.

 

Valamint szintén szívesen néznék filmet az Ep1 előtti, és az 1-2 közötti részekből is, de szerintem ezt nem Obi-Wan kapcsán kéne bemutatni, hanem új, vagy kevésbé ismert karakterekkel. (hmm Aayla Secura és Quinlan Vos kettőse?)

Szerkesztve: - Jar-Jar Binks
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha egy EpIII-IV között játszódó Obi-wan film lesz majd később, akkor egy olyat eltudnék képzelni, ami olyan 4-5 évvel az EpIII után játszódna. Ekkor már egy ideje a Tatooine -on lenne Obi, már egy Tatooine -i bolygót ismerő, vénesedő Kenobit látnánk, aki még tanulgat egyetsmást egykori mesterétől, Qui-Gon -tól - így Liam Neeson visszatérhetne, mégha hangként is :)

 

Egy kalandos történetet is írhatnak köréje. A Birodalom uralkodásának még a kezdeti stádiumában lenne, de érezhető lenne még a Szenátus hatalma. Kenobi a főhős, de melléje kellenek mások is, így akár Owen és Beru megformálói is megjelenhetnek. Új tatooine -i szereplők is felbukkanhatnak.

Én egy olyan történetet szívesen megnéznék, amiben Ben összetalálkozik 2 menekülttel a Tatooine -on: egy női jedivel, és egy klónnal. A klón ellenállt a 66 -os parancsnak, és segített a jedinek megszökni, és még most is bujkálnak. Obi besegít nekik, ám tudja, hogy ha megérzik őket, akkor a birodalom rátalálhat, és ezzel együtt Luke -ra is. Ellenségként én itt behoznák egy Inqvizítort. Miért ne? A Rebels sorozatot illetve a most futó DV képregény-sorozatot nem ismerőket is meg lehet győzni. Ha az Inqvi egyedül lesz, és a végén Obi -ék megölik őt azzal el van intézve. Meghát nem kell említeni az Inqvik szervezetét, így amikor egy csak a filmeket figyelembe vevő SW fan megnézi a filmet, akkor összetudja rakni a képet, hogy: "hát van Palpi, meg Vader, emellett meg egy ilyen is volt szolgaként, akit most kinyírtak, szóval gond egy szál se" akkor megvan oldva a helyzet.

És egy ilyen film nem csak az Erő és a Tatooine bolygó jobban megismerését tartalmazná, hanem azt is, hogy Obi miként tud egy klónnal nyugodt körülmények között beszélgetni a régmúlt ismeretében, illetve mit váltana ki belőle egy újabb jedi jelenléte. Továbbá a film bemutatna egy folyamatot Obi-wanban: A film elején - a RotS után 4-5 évvel - Obi tanulgat Qui-Gontól - tkp. az utolsókat - miközben védelmezi Luke -ot, de próbál segíteni az embereknek, és leakarja győzni a birodalmat. A múlt kínozza őt, és régi sebek törnének elő belőle, amikor a jedit és a klónt is meglátná. A film 2/3 -ánál az Inqvizítor megölné a női jedit, így Obi-wannak együtt kell dolgoznia a klónnal, aki a végén halálos sebet kap, így az utolsó beszélgetése Kenobival lenne. Obi-wan ezek után megváltozna, a film végén Qui-Gon is elbúcsúzik tőle, és ezek után Obi-wan Kenobi szeme előtt csak egy cél lebeg: megvédeni Luke -ot, hogyha majd eljön az idő, akkor ő legyen az Új Remény.

Egy ilyen történet szerintem remek lenne, én legalábbis így képzelnék el egy ilyen filmet. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...
  • 3 héttel később...

Tegnap egy picit gondolkodtam (tudom, elég nagyképű duma a részemről. Mentségemre szóljon, hogy a reggeli kv-m előtt vagyok :D). Szóval Kenobi. Egy álmom valósulna meg, ha tényleg McGregorral a főszerepben, megvalósulna ez a film. A történet szerintem sejthető: Luke és saját kiléte napvilágra kerülése körüli történésre számítok, ezt akadályozza meg Kenobi egy hordányi inkvizítor levadászása árán a Tatooine-tól a galaxis túloldaláig. A film végén az idösödő jedi-mester nézi, ahogy az ikernapok lebuknak a horizont alá, á lá Luke 10 évvel később. :)

Na, azt hiszem, csak meg kell innom azt a kv-t, meg fel kell készülnöm a nyolcra meg a Solo-ra. 

Szerkesztve: - M.Laci
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

On 2017. 11. 10. at 7:30 AM, M.Laci írta:

Tegnap egy picit gondolkodtam (tudom, elég nagyképű duma a részemről. Mentségemre szóljon, hogy a reggeli kv-m előtt vagyok :D). Szóval Kenobi. Egy álmom valósulna meg, ha tényleg McGregorral a főszerepben, megvalósulna ez a film. A történet szerintem sejthető: Luke és saját kiléte napvilágra kerülése körüli történésre számítok, ezt akadályozza meg Kenobi egy hordányi inkvizítor levadászása árán a Tatooine-tól a galaxis túloldaláig. A film végén az idösödő jedi-mester nézi, ahogy az ikernapok lebuknak a horizont alá, á lá Luke 10 évvel később. :)

Na, azt hiszem, csak meg kell innom azt a kv-t, meg fel kell készülnöm a nyolcra meg a Solo-ra. 

Azt a jelenetet én is elképzeltem ahogy a film vége felé Obi nézi a napokat ahogy Luke pár évvel később. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.