Ugrás a kommentre

4x03 - The Occupation


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

3. rész - The Occupation / A megszállás

 

epguider402.jpg

 

Írta: Christopher Yost

Rendezte: Stewrad Lee

 

Helyszín: Lothal, Yavin 4

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Ryder Azadi - Clancy Brown

Jai Kell - Dante Basco

Mon Mothma - Genevieve O'Reilly

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

Rex - Dee Bradley Baker

Alexsandr Kallus - David Oyelowo

Valen Rudor - Greg Ellis

Erskin Semaj - Josh Brener

Marida Sumar - ???

Alton Kastle - Steve Blum

DT-L21 - Steve Blum

C1-10P

 

Történet

Megszakad a kapcsolat a lothali lázadó sejttel, akik a TIE Defender gyártását követték figyelemmel. Mivel az új vadászgép nagy veszélyt jelenthet a meggyengült Szövetségre, Mon Mothma a Lothalra küldi a Ghost legénységét, hogy megtudják, mi történt a helyi sejttel és kiderítsék, mi a helyzet a Defender-projekttel.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A puffancs malacok, az első évados emlékezetes feltűnésük után visszatértek. Bár megtervezték, az epizódba végül nem került bele a puffancs malac bébi.
- A Lothal látványtervével ki akarták hangsúlyozni a bolygó ökológiai lezüllését, átalakítva a füves területeket poros pusztaságokká. A por és füst okozta szennyezetség bizonytalanná teszi, hogy nappal vagy éjszaka van-e a Lothalon játszódó jelenetekben.
- A mandalori és Saw Gerrerás történetszálak idején Sabine-nek nem volt ideje megváltoztatni a megjelenését. Immár más hajszíne van az évad maradék részeire, de a főbb karakterek mindegyikének megjelenésén módosítottak - még ha van, akinek csak a beépített küldetés idejére is.
- Az Old Jho nevű kocsmát már Valen Rudor báró üzemelteti, az a birodalmi pilóta, aki az első évad bemutatását megelőző Lázadók rövidfilmekben jelent meg először. Szintén szerepelt az 1x07 Empire Day  című epizódban.
- A TX-225 harci tank, amely a Zsivány Egyeshez készült, felbukkan az epizódban. Azonban, amíg a filmben a talajon közlekedik, itt lebegő dizájnt kapott. Ennek az az oka, hogy a felszíni dizájn változat későn került a Zsivány Egyesbe, az animációs részleg pedig a lebegő verziót kapta meg. 2016 júliusában zárolták az animációs dizájnokat.
- Jai Kell "Oleg"-nek szólítja Ezrát. Oleg annak a birodalmi kadétnak volt a neve, aki majdnem leleplezte Ezra beépített küldetését az 1x05 Breaking Ranks  című részben.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Lothal koncepció rajza

 

2.jpg

Az Old Jho bár 

 

3.jpg

A civil C1-10P aka CH-3R koncepció rajza

 

4.jpg

Lothal város tere 

 

5.jpg

Old Jho kocsmája a birodalmi bekebelezés után 

 

6.jpg

A civil Zeb

 

7.jpg

Jai Kell koncepció rajza 

 

8.jpg

Sabine, Ezra és Rudor báró koncepció rajza

 

9.jpg

Lothal-i siklók 

 

10.jpg

Lothal városi út, birodalmi blokáddal

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Jó kis nyitása ez a Lothal-szálnak. Az egész olyan össznépi első évados összeröffenés érzetet is keltet kicsit, hiszen a Ghost csapat mellett beköszönt Kallus, Valen Rudor báró, Vizago és Jai Kell is (még Zare kellett volna ide). Sőt még a taktikai támadóeszközként és strandlabdaként is felhasználható pufi malacok is tiszteletüket tették. :) De persze Rex sem maradt otthon, Ryder is beköszönt és az azóta megözvegyült Mrs. Sumar is. Ebbe a buliba úgy néz ki, mindenki benne van. Kivéve szegény öreg Jho. RIP :(

 

De a látvány az, ami ebben a részben megütött. Lothalt alaposan lezúzta a Birodalom. Mintha Ezráék a pokolba szálltak volna alá, nagyon durva. Az utcák is kihaltak, mindenhol birodalmi rohamosztagosok vannak. (Újabb RO utalásként megjelentek a TX-225 GAVw tankok, de a filmbeli változattól eltérően ezek lebegnek, nem lánctalpon gurulnak - az RO enciklopédia említette amúgy a repulzoros fajtát.) Nagyon durva, és mindezt azért, hogy vadászgépeket gyárthassanak. Kíváncsi vagyok, sikerül-e elpusztítaniuk a Defender gyárat. Mondjuk nem ártana, mert így is kicsit fura, hogy lassan mindenhol sertepertél egy death trooper, de az ep4-5-6-ban egy sincsen (kivéve, ha Lothalt nem csak a Defenderek, de a Halálcsillag miatt is pusztítják). Ugyanígy a Defendereket is el kéne tüntetni, mert egy ilyen hatékony gépezet távolmaradása a yavini vagy az endori csatától minimum kérdéseket vet fel.

 

Kicsit fura volt a csapatot a megszokottól más ruhában látni. Zeb és Hera emlékeim szerint ráadásul most először vett fel más ruhát. És persze nem is igazi egy Rebels évad, amíg Sabine nem vált hajszínt. Ugyan most nem rugaszkodott el nagyon az előzőtől, de azért sötétebb lett a haja. Na meg ezúttal is fűzték kicsit Hera és Kanan kapcsolatát. A csók is majdnem elcsattant, de hát mit ad isten, pont ekkor csipog rájuk Zeb... Amúgy ez a szerelmi szál vagy nagyon tragikusan végződik, vagy a fene tudja. Ezráról el tudom képzelni, hogy ő végül ottmarad a Lothalon, de azt még mindig nem látom, hogyan akarják Kanant kivonni. Pláne így, hogy most ráerősítettek a kapcsolatra, márpedig azt tudjuk, hogy Hera a scarifi csatánál még a Szövetséggel volt.

 

Mindent összevetve, jó felvezetése a lothali szálnak, de érezhetően csak a bevezető. Megmutatták nekünk az "új" Lothalt, elhelyezték a szereplőket, megvan a prológus, jöhet a konfliktus.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt! Megint (mint már annyiszor mostanában) olyan érzésem volt, hogy egy kör bezárul. Lothal. Mostanában sokat néztem az első évad részeit. Attól független, hogy nem sok fa volt a bolygón, mindig kies bolygóként gondoltam rá. Gyönyörű pusztái és sziklái tetszetősek voltak. Most azonban... Ahogy megérkezünk már az űrből látszik, hogy k*rva nagy gáz van! Mintha vérezne a bolygó. És amint leérünk ezt csak hatványozottabban zúdul ránk. Égett kietlen földek, füstoszlopok mindenütt. :o Alig akartam elhinni. Szerintem a Rebels egyik része se mutatta be ennyire jól a Birodalom szörnyűségét mint, mint ez. Iszonyat nagy a kontraszt. Sötétség és szürkeség mindenütt, kijárási tilalom és még Ezráék kint van a falakon. Tökéletesen látszik a Birodalom rombolása. 

 

Karakterek szintjén is érdekesen alakult az epizód, főleg Ezra szintjén, aki már pedzegette, hogy bizony ő otthon marad. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből. Szerencsére nem kell várnom egy hetet, hogy kiderüljön. :) Kellemes színfolt volt még Kallus, főleg amikor a régmúlton mélázott, amikor még a Ghostot üldözte. :D 

 

Ez egy felvezető rész volt ha jól sejtem, de annak első rangú!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

On 2017. 10. 30. at 3:48 PM, Dzséjt írta:

Jó kis nyitása ez a Lothal-szálnak. Az egész olyan össznépi első évados összeröffenés érzetet is keltet kicsit, hiszen a Ghost csapat mellett beköszönt Kallus, Valen Rudor báró, Vizago és Jai Kell is (még Zare kellett volna ide). Sőt még a taktikai támadóeszközként és strandlabdaként is felhasználható pufi malacok is tiszteletüket tették. :) De persze Rex sem maradt otthon, Ryder is beköszönt és az azóta megözvegyült Mrs. Sumar is. Ebbe a buliba úgy néz ki, mindenki benne van. Kivéve szegény öreg Jho. RIP :(

Ó igen! Ezeket kihagytam az előbb. Tök jó volt újra Jait, naná, hogy nem ismertem fel. :D Viszont az öreg Jho. :cry: "I'ts the laaaw!" Rudor viszont végre több szerepet is kapott, amiben még unszimpatikusabb lett. Igazi arrogáns s*ggfej. 

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 minutes korábban, Ody Mandrell írta:

Ahogy megérkezünk már az űrből látszik, hogy k*rva nagy gáz van! Mintha vérezne a bolygó. És amint leérünk ezt csak hatványozottabban zúdul ránk. Égett kietlen földek, füstoszlopok mindenütt. :o Alig akartam elhinni. Szerintem a Rebels egyik része se mutatta be ennyire jól a Birodalom szörnyűségét mint, mint ez. Iszonyat nagy a kontraszt. Sötétség és szürkeség mindenütt, kijárási tilalom és még Ezráék kint van a falakon. Tökéletesen látszik a Birodalom rombolása. 

Az egészben az a legszebb, hogy az, hogy a Birodalom így elpusztít bolygókat, benne van a könyvekben is (a érinti a témát az Elveszett csillagok, a Katalizátorban és az Utóhatás: Adósságban pedig jelentősebben is jelen van, utóbbiban ráadásul a Kashyyykot írják le hasonlóan, mint amilyen itt Lohal látványa), és most végre vizuálisan is megmutatták, mit művel a Birodalom. Kíváncsi vagyok, ez a motívum megjelenik-e majd valamelyik filmben. Mondjuk a Kashyyyk a Solóban. Jó, amikor így mutatkozik meg az egységes SW univerzum.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igazából ez az első alkalom a sorozatban, amikor megmutatták, hogy milyen az, amikor a Birodalom tényleg odateszi magát, hogy irányítása alá vonjon egy bolygót. És itt most nem csak a leamortizálásra gondolok, hanem arra, hogy a lázadók tényleg ki lettek kergetve a városból, pedig már az első évadban is jelentős volt a Birodalom jelenléte. Talán maga Jedha sem volt ekkora elnyomás alatt, mint amit Lothalnak kell elviselnie

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jedhát nehéz megítélni, mert csak a fővárost láttuk, és a lázadók ott sem ott bujkáltak, hanem jó pár kilométerre arrébb volt a székhelyük. Jedha City felett pedig ugyanúgy ott lebegett egy csillagromboló, mint Lothal City fölött, és azt is láttuk, hogy azért a fővárosban keményebb a helyzet. A lázadók mégis mindkét városba be tudtak szivárogni, bár Saw partizánjai kicsit erőszakosabban csinálták azt, mint korábban Hera, most pedig Ryder lázadói. Azt viszont nem tudjuk, hogyan viszonyult a Birodalom Jedhán az olyan kisvárosokhoz, mint ebben a részben Jhotal. Lehet ott is ugyanilyen szigorúak voltak, az is lehet, hogy nem.

 

Az biztos, hogy most a sorozatban is komolyan megmutatkozott, milyen lehet, ha a Birodalom tényleg bedurvul. Ugyanakkor láthatóan még ez sem annyira szigorú, hiszen két civil tini simán besétálhatott egy birodalmiakkal telezsúfolt bárba este,. Szóval még éjszakai kijárásai tilalom sincs.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes hangulata volt az epizódnak egyfajta keveredése annak a könnyedebb stílusnak, ami szórakoztat és emberközelinek mutatja a hősöket, és ami az animációs sorozat keretein belül irányadó, de emellett nem volt teljesen felhőtlen az összkép, mert komoly témák is előkerültek.
A Lothal pusztulása, az ellenállás kilátástalannak tűnő küzdelme a nagy, hatalmas katonai gépezettel rendelkező Birodalom ellen kifejezetten ilyen motívumok voltak és akár egy-egy képpel (a Lothal felszínének felégetése szimbolikusan is nagyon érzékletes volt), akár Ezra kifakadásával a csatornában, akár egy röpke utalással (Rydertől az epizód végén) jól átérezhetővé tette azt az elkeseredett helyzetet, amiben Lothal lakói vannak.
Ezzel együtt ugyanúgy része volt az epizódnaknek az a könnyedebb, néhol humorosabb hangvétel is, ami általában jellemezte hőseink kalandjait. Kifejezett komikus elem volt a „puffancs malacok” újbóli szerepeltetése, nagyon szórakoztató volt, ahogy elkezdetek ott pattogni a meglepett rohamosztagosok között. Ennek a humorforrásnak jó funkciót is találtak a történetbe ágyazva, hogy így tudtak megszökni a csapat tagjai az ellenőrzés elől. A szokásos szurkálódás is megvolt a karakterek között, de tetszett az kis romantikusnak szánt jelenet Hera és Kanan között a sikátorban, ami jól mutatta be, hogy tudnak egy kicsit kiszakadni a hőseink a szokásos mókuskerékből, ami a feladatok teljesítését és a csapat összefogását jelenti, mondjuk a végén az nagyon sablonos volt, hogy pont a legrosszabbkor zavar be Zeb egy hívással.
Ez a sorozat egyébként abból a szempontból mindenképpen hiánypótló volt, hogy a Birodalom igazi elnyomó, sötét oldalát remekül mutatta be és azt is láthattuk, hogy milyen hatása van ennek a gépezetnek az egyszerű emberekre a szürke hétköznapok során. Ez persze korábban is tetten érhető volt, de itt a Lothalon keresztül most nagyon markáns volt a változás, hogy milyen volt és milyen lett... nem volt kellemes ezt így látni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó írás Wilde.

 

Jut eszembe. Lothal mellett rengeteg olyan összeszerelő állomás is volt mint anno a Genosisnál. Vajon minek oda annyi? Csak nem...? :P

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az előzőekhez hasonlóan ez is remek részre sikerült. :clap: Erős volt a Lothalt ilyen megtépázott formájában látni, totális birodalmi irányítás alatt. Naná, hogy nem volt felhőtlen a visszatérés Ezra számára. Az egykor szép, békés és szabad világ jó része felperzselve, lángokban áll, miközben a szabad akarat már csak ábránd, a diktatúra pedig burjánzik. Nem semmi a kontraszt. A blokádon való átjutást nem gondolták át eléggé, ha az átvilágítás nem fordult meg a fejükben. Ennek elvileg standard eljárásnak kell lennie egy blokád alatt lévő bolygón. Mivel a külsejüket megváltoztatták, arra gondoltam, hogy hamis személyazonosítók is tartoznak a tervükhöz. Úgy esélyesebb lett volna a zavartalan átjutás. A körözési fotóik ráadásul elősegítették volna az álcájukat, mivel továbbra is több éves képeket használtak. Sabine-nak tényleg jobban áll az egyszínű haj, viszont Hera is sokkal attraktívabb volt a pilótaruha nélkül. Viszont már másodszor játsszák el azt a klisét, hogy csók előtt zavarja meg őket valaki Kanannel. Egyértelmű, hogy szeretik egymást (nem csak, mint társak), így kár tartózkodni ennek kimutatásától. Főleg, hogy valószínűleg már nem sok időt tölthetnek együtt. Jai Kell feltűnése érdekes volt... ha nem tudtam volna előre, hogy szerepelni fog, valószínűleg fel se ismerem. Így az utolsó évadot taposva nem egyértelmű valami: az 1. évadban hangoztatott, Lothalra vonatkozó "nagyszabású terv" az új generációs TIE-ok gyártására vonatkozott, vagy valami másra? Hajógyárakat számos egyéb világon fel lehet húzni, de úgy tűnt, valami oknál fogva konkrétan a Lothalra van szüksége a Birodalomnak. Hacsak nem az itt fellelhető ritka, ennélfogva értékes doonium, amely révén a Pryce család is sikerre vitte a vállalkozását.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Darth Sky írta:

Viszont már másodszor játsszák el azt a klisét, hogy csók előtt zavarja meg őket valaki Kanannel.

Mikor volt az első eset? Nem ugrik be.

 

8 perccel korábban, Darth Sky írta:

Így az utolsó évadot taposva nem egyértelmű valami: az 1. évadban hangoztatott, Lothalra vonatkozó "nagyszabású terv" az új generációs TIE-ok gyártására vonatkozott, vagy valami másra? Hajógyárakat számos egyéb világon fel lehet húzni, de úgy tűnt, valami oknál fogva konkrétan a Lothalra van szüksége a Birodalomnak. Hacsak nem az itt fellelhető ritka, ennélfogva értékes doonium, amely révén a Pryce család is sikerre vitte a vállalkozását.

Vagy az említett ásvány az oka, vagy - ami szerintem valószínűbb - a kyber kristályok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 perccel korábban, Dzséjt írta:

Mikor volt az első eset? Nem ugrik be.

 

Vagy az említett ásvány az oka, vagy - ami szerintem valószínűbb - a kyber kristályok.

A legelső Rebels mini (The Machine in the Ghost) végén is volt egy hasonló jelenet, de akkor Chopper volt az alkalmatlankodó harmadik.

 

Igaz, akár a kyber kristályok is lehetnek, amik jelenleg elég nagy értéket képviselnek a Birodalom számára. Bár elképzelhető, hogy a doonium és kyber kristályok egyaránt szerepet játszanak a bolygó fontosságában.  

 

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez a doonium dolog milyen műben volt?

A Thrawn c. regényben volt róla szó, ahol megismerhettük Arihnda Pryce felemelkedését a ranglétrán.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Darth Sky írta:

A legelső Rebels mini (The Machine in the Ghost) végén is volt egy hasonló jelenet, de akkor Chopper volt az alkalmatlankodó harmadik.

Ó, köszi, arra már nem is emlékszem, újra kéne nézni az egész sorozatot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon durva mi lett Lothalból. Továbbra is zseniális, ahogyan a birodalmi elnyomást és kegyetlenséget érzékelteti a sorozat. Emlékezzünk vissza, mennyire el voltunk képedve még az első évadban azon, ami itt történik, ahogyan a Birodalom cseszteti a népet és fitogtatja az erejét. Na az ehhez képest még csak gyerekcsíny volt, mostanra letaroltak mindent.

Jhot kinyírták, az a birodalmi indulóból átdolgozott kis zene pedig baromira tetszett a kocsmában. Anno a Birodalom Napján is volt egy átirat erre a témára a felvonuláson. Azért tök jó, mert ezzel gyakorlatilag in-universe beemelik a SW zenei témáit a világba.

Az mondjuk nekem határozottan nem jött be, hogy Sabine és Ezra simán besétálnak a kocsmába és senki nem ismeri fel őket a birodalmiak közül. Értem én, hogy régi fotók vannak róluk, de könyörgöm, csak más lett a frizurájuk. Meg azért nem évtizedek óta tűntek el onnan, a "saját" bolygójukon meg csak elég hírhedteknek kellene lenniük.

 

Az új karaktermodellek tetszettek. Ezra haja már régen rövidebb, Sabine-é mindig változik, most komolyabb lett. Eleve úgy érzem, hogy a "gyerekszereplőket" egyre felnőttesebb irányba viszik, ami egyrészt a karakterfejlődésük része, másrészt pedig egyfajta irány lehet az egyre keményebb dolgok felvezetésében. Azért Hera is kifejezetten csini "civilben", pedig ez az öltözet is erősen funkcionálisnak volt mondható. :) Mondjuk a Kanannal való kapcsolatukkal kezdhetnének már vmit a készítők, mert engem egyre jobban frusztrál, ahogy kerülgetik a forró kását.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, pb69 írta:

Jhot kinyírták, az a birodalmi indulóból átdolgozott kis zene pedig baromira tetszett a kocsmában. Anno a Birodalom Napján is volt egy átirat erre a témára a felvonuláson. Azért tök jó, mert ezzel gyakorlatilag in-universe beemelik a SW zenei témáit a világba.

Az a zenei darab in-universe a Birodalom himnuszának számít, Glory of the Empire néven. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, pb69 írta:

Az mondjuk nekem határozottan nem jött be, hogy Sabine és Ezra simán besétálnak a kocsmába és senki nem ismeri fel őket a birodalmiak közül. Értem én, hogy régi fotók vannak róluk, de könyörgöm, csak más lett a frizurájuk. Meg azért nem évtizedek óta tűntek el onnan, a "saját" bolygójukon meg csak elég hírhedteknek kellene lenniük.

Álruhában voltak, még jó ,hogy nem ismerték fel őket. Ez szerintem tök jól működött. Bár Rudor így is gyanút fogott. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Álruhában voltak, még jó ,hogy nem ismerték fel őket. Ez szerintem tök jól működött. Bár Rudor így is gyanút fogott. 

Álruhában? Szóval, ha egy körözött bűnöző más ruhában jelenik meg valahol, akkor már fel se ismerik? Azért ez nekem nagyon gyenge magyarázat. Totál látszott az arcuk, annyi hogy Ezrán volt valami kapalféle. Ez kb. olyan, mintha mi Ewan McGregort vagy Mark Hamillt meg sem ismernénk más frizurával és civilben. :D

Szerkesztve: - pb69
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy elég sötét tónusú epizód, amit némi humor próbál ellensúlyozni, nem sikertelenül, de azért végigkíséri a reménytelenség érzése. Ha Ezra szemén keresztül nézzük, akkor a leginkább szívfájdító a látvány, mi lett a Lothalból. :( Teljesen érthető, miért akar Ezra maradni és segíteni, és jó látni, hogy az egész csapat felsorakozik mellette ebben a küldetésben is. Sabine-nal nem először mennek párban, a korábbi csipkelődős viszonyt mára már felváltotta egy jó testvéri kapcsolat. Sabine haja nekem így sötéten jobban tetszik, de úgysem sokáig lesz ilyen, mert ez most az álca része volt. Amúgy szerintem sem voltak annyira elváltoztatva, álruha ide vagy oda, hogy ne lehetett volna őket felismerni, de hát a Birodalom emberei az egy szem Thrawntól eltekintve nem az éles szemükről és jó kombinációs képességükről híresek. :P

A legjobb poén szerintem Kallus nosztalgiázása volt, és a pufi malacok is aranyosak még mindig. :D

Hera és Kanan szerelme pedig olyan, mint ami sosem teljesedhet be. Hiába vannak meg a kölcsönös érzések, a megbecsülés, a bizalom, de a történelmi helyzet nem engedi, hogy átengedjék magukat ennek. :( Pedig boldogok lehetnének egy más korban. Bár talán béke időben meg nem is találkoztak volna...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mielőtt még belevetném magam az év utolsó Rebels epizódjának megnézésébe, írni szeretnék pár sort az eddigi részekről is, amikről természetesen még nem írtam:

 

Az egész rész amolyan 1. évados visszaemlékezésnek is mondható, hiszen volt itt elsősorban Lothal, pufi malacok, Vizago, Jai, Rudor báró - a kis mocsok :P - csatorna stb. 

 

Vizago és a pufi malacok szerepeltetésének örültem. Vizago nagyon jó karakter, csak nem szerepelt szerintem annyit a sorozatban, mint amennyit kellett volna, hogy szerepeljen. De ez az én véleményem. A malacok elterelő hadművelete vicces volt, és pont jókor jöttek kézhez, így sikerült a csapatnak elmenekülni a birodalmiak szeme elől.

Apropó csapat, nagyon jó volt látni, hogy most mindenki szinte átváltozott. Hera így még szebb lett (:P), Kanan jól nézett ki, Zeb vicces volt, Ezra és Sabine pedig a szokásos. Sabine haja újból változott, szerintem most sokkal komolyabb így, és sokkal érettebbnek néz ki.

 

Lothal látképe volt az az elején, amit egy pillanatra nem akartam elhinni: azt a bolygót, amelyen még pár éve mégha nem is annyira, de azért vidáman élték az életüket az emberek, azt mostanra teljesen kiírtották. A fűvek kipusztítva, a lakosság eltüntetve, a katonai diktatúra már itt elkezdődik. Ugye 1 évvel vagyunk a 4. rész előtt, de már itt látszik annak az előjele, amit a 4. részben ki is jelentenek az ülésen. 

 

Hera és Kanan jelenete jól volt megoldva, és majdnem meg lett, aminek meg kellett lennie, de hát Zebnek közbe kellett lépnie. :D 

 

Szegény Jho. :( Nem ezt érdemelte. És még az a mocskos Rudor kapta meg a bárját. :fuckoff: Hát mit képzel magáról? Komolyan, remélem Ezráék egyszer kilövik őfelségét, majd akkor mondja a magáét. :D 

Jai megjelenése kellemesen érintett engemet. Igazán megnőtt, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a későbbi sorsa, ha egyáltalán megtudjuk -e a sorsát. Amúgy Zare -el mivan? Ha jól tudom, van neki egy regénysorozata, ahol végülis sikerült kimentenie nővérét, meg van egy csaja is, de azokon kívül vajon mi van vele? Visszatér -e még az évad második felére? :? 

 

A végén lévő akció is tetszett nekem. Összességében egy jó részt kaptunk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Először néhány általános gondolat a rész kapcsán. Szerintem baromi jól sikerült bemutatni, hogy milyen, amikor a Birodalom bekeményít. Tudjátok mi jutott eszembe? Egy az egyben az "Elveszett csillagok" Jelucanja, a főhősök otthona, ami

 

és itt most Elveszett Csillagok minispoiler

Spoiler

szintén hasonló változáson esett át, sőt, ott még a levegő is mocskos lett a fokozott ipari termeléstől. Egészen fájdalmas volt látni, hogyan teszik tönkre a bolygót itt is a termelés miatt, és persze lélekben is terrorizálják az itt lakókat.

 

Ehhez kapcsolódóan, Dzséjt:

 

11/5/2017 - 11:39 AM, Dzséjt írta:

Szóval még éjszakai kijárásai tilalom sincs.

De van, mielőtt lemennek a bárba, két civilt megállítanak a rohamosztagosok, hogy a kijárási tilalom után kint tartózkodnak, igazolják magukat. 8:30-nál történik a részben. Érdekes, hogy a bárban ez a bárónak nem tűnik fel.

 

Tetszett nagyon a zene is és az a nosztalgia, ami elkapott a rész nézése közben. Hiába a megváltozott körülmények, mégis eszembe juttatta az első évadot a rész.

 

11/6/2017 - 7:38 PM, Pildi írta:

Hera és Kanan szerelme pedig olyan, mint ami sosem teljesedhet be. Hiába vannak meg a kölcsönös érzések, a megbecsülés, a bizalom, de a történelmi helyzet nem engedi, hogy átengedjék magukat ennek. :( Pedig boldogok lehetnének egy más korban. Bár talán béke időben meg nem is találkoztak volna...

 

Hát azért esténként csak van idejük egymásra. :) Nem értem, miért nem lehetnek sohasem kettesben. Szabad emberek, azt csinálnak amit akarnak, ráadásul saját hajójuk és sok-sok "szobájuk" is van a Ghoston. Értem én, hogy sok küldetés van, de ha akarnának, bőven találnának időt maguknak akár utazás közben, akár két misszió között.

 

Szóval összességében nagyon tetszett, emelem kalapom a készítők előtt. Ahogy írtátok fentebb, a különböző platformokon közvetített kép egységessége (könyv, sorozat, RO) nagyon fontos, és tök jó, hogy a story grouppal ezt ilyen jól sikerül összefogni.

 

Még valami: Hera ezzel a kinézetével nekem nagyon tetszett. Bár így nézett volna ki eddig is. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.