Ugrás a kommentre

4x06 - Crawler Commandeers


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

6. rész - Crawler Commandeers / Maró parancsnokok

 

epguider405.jpg

 

Írta: Matt Michnovetz

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Lothal, Yavin 4

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Ryder Azadi - Clancy Brown

Seevor kapitány - Seth Green

Jai Kell - Dante Basco

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

Proach - Clancy Brown

Mon Mothma - Genevieve O'Reilly

Jan Dodonna tábornok - Michael Bell

Bail Organa - Phil LaMarr

Tsoklo -  David Shaughnessy

Erskin Semaj - Josh Brener

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

Hogy hőseink kommunikálni tudjanak a külvilággal és együtt működhessenek a Szövetség vadászgépeivel, meg kell szerezniük egy lothali feldolgozógépet. Annak antennája elég erős ahhoz, hogy felvegyék a kapcsolatot a lázadók főparancsnokságával.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Olyan munkacímei voltak az epizódnak, mint a "Direct Impact", "Crawler Assault" és "Crawler Commandeers".
- Az érc maró dizájnja a világpusztítókén alapszik, amelyek masszív, automatizált repülő gyárak, és a pusztítást hozták magukkal az 1991-1992-es képregénysorozatban, a Dark Empire-ben, amelyet Tom Veitch írt és Cam Kennedy rajzolt.
- A TIE-védelmező elit technikai leírásai elolvashatók aurebesh-en, "Ez az adás technikai kimutatást tartalmaz, melyet szigorúan titkosnak ítélt a BIRODALMI PARANCSNOKSÁG."
- Seevor kapitány ugyanazt a rock zenét hallgatta, mint ami Zeb kedvence volt a 2x19 The Mystery of Chopper Base  című részében.
- A nagydarab rabszolgahajcsár, akit Zeb a "Proach" névvel illet, utalás Pat Roach-ra, a színészre, aki a hatalmas sherpát és az első szerelőt játszotta Az elveszett frigyláda fosztogatóiban, valamint Thuggee főnököt az Indiana Jones és a végzet templomában.
- A 13-as protokollt - a személyzet evakuálása a birodalmi bázisról vagy létesítményből - használva ürítette ki erőit a Birodalom a Jedháról a Halálcsillag tesztlövése előtt.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Seevor kapitány koncepció rajza 

 

2.jpg

Az érc maró koncepció rajza I

 

3.jpg

IG-RM bányászati droid koncepció rajza 

 

4.jpg

Birodalmi löveghajók a kiégett puszta felett

 

5.jpg

Az érc maró koncepció rajza II

 

6.jpg

Lothal-i füves síkság és az érc maró

 

7.jpg

Az érc maró belseje Ezrával, Sabine-al, Zebbel, Kanannal és Seevor kapitánnyal

 

8.jpg

Lothal-i síkság suhanóval

 

9.jpg

A lázadók sziklafalba vájt tábora 

 

10.jpg

Az érc maró reaktor terme

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt hiszem, ez eddig az évad leggyengébb epizódja, pláne az elmúlt öt rész tükrében. De még az egész sorozat tükrében is a gyengébb részek közé sorolnám. Az alap koncepció jó volt, de a kivitelezés több ponton nem tetszett. A szerencsétlenkedés a trandoshan kapitánnyal kifejezetten idegesített. Máskor Zeb mindenkit azonnal lecsap, ezt meg ölelgeti, és már csak akkor vágja kupán, amikor a figura mindent elront. Ja és persze mindig hagyja megszólalni, amikor a rádió vesz. Ráadásul akár fényreklámmal is hirdethették volna, hogyan fog meghalni. Amint megláttam a világító öntödét, máris tudtam, ebbe valaki beleesik. Az egyik trandi megúszta, na akkor vajon melyik fordul bele?

Kanan is elvesztette minden harci képességét, a trandoshan gyorsabban leverte, mint vak a poharat.

Az egész epizód olyan... Nem tudom, könnyednek szánt, de a hőseink mindent túl könnyen vettek. Kananéknek kellhet segítség? Á... tuti jól vannak. Bizti. Hidd el. Mi baj történhetne egy ismeretlen, hatalmas bolygófelégető gépen? Közeledik két birodalmi gép? Ültessük be random fickót kapitánynak, és reméljük, hogy az érkezőknek gőze sincs, hogy trandoshanok üzemeltetik a gépet, nem devaronik. Stb...

Vizago is inkább idegesítő volt, mint vicces. Az első évadokban egy számító kalóz volt, de ebbe a részben mintha futóbolond lenne.

A rohamosztag is, odajön vizsgálódni, aztán épp csak körbenéznek a pilótafülkében, ahol a két ajtó közül csak egy mögé néznek be, a "kapitány" nyilvánvaló gyanús viselkedése ellenére. Mi a fene, Lothalra vezényelték a Birodalom összes ostoba katonáját?

És persze Mon Mothma megint hozta a formáját. Komolyan, ha nem lenne Hera, Jyn vagy éppen Draven, a Szövetség még mindig nem létezne. Ezek most harcolni akarnak a Birodalom ellen vagy megszavazni, hogy megszavazzák, hogy talán leülnek az Uralkodóval beszélgetni, ha neki is alkalmas lesz. :facepalm: Az RO-ban is elég tohonya volt a vezetői testület, de itt kérem, kezdik még azt az önmagukat is alulmúlni. Mondom, kész szerencse, hogy van Hera, Jyn, Draven és Raddus. Ők legalább tesznek valamit. És ezután nem is csodálom, hogy Draven Mothma háta mögött hoz döntéseket.

 

Ami tetszett:

A rabszolgafegyelmező fényostor használata a TCW-ből (ehhez a kis nüanszhoz hasonlóan jó volt az előző részben Rukh a MagnaGuardoktól kölcsönvett elektropálcája), és jó volt trandoshanokat látni. Kicsit sajnálom, hogy a Rebels az idegen fajokkal visszafogottan bánik. Ennek nyilván az az oka, hogy az ep4-5-6-hoz áll közelebb, amiben szintén nincs sok idegen faj, de azért jó lett volna, ha a Galaxis népeivel gazdagabban bánik. Pláne, ha mondjuk ep1-2-3-as lény is megjelenik, amire emlékeim szerint egyáltalán nem volt precedens. (Pláne botlik ez a koncepció a Rogue One után, aminek igen gazdag volt az idegen felhozatala.)

Tetszett, hogy láthattunk női TIE pilótát. Sok helyen írták már, hogy voltak női katonák is a Birodalomban, még a rohamosztagosok között is (az Alkonyszázad című könyvben szerepelt is egy), de mozgóképen eddig ebben az érában ilyet a hagyományos katonák között nem láttunk mozgóképen (a death trooper ugye eléggé új dolog, bár abból is csak ebben az évadban tűnt fel egy). Most már erre is van példa.

A Bányatársaság masinája is tetszetős volt, és borúsan hangulatos, ahogy perzselte fel a mezőt. Kicsit az Avatar erdőirtására emlékeztetett. Legalább ezt is megtudtuk, hogy ezt hogyan csinálja a Birodalom. Durva amúgy, ilyen pusztítást végezni... :( 

Érdekes ez a 30-as protokoll. Elkezdik kiüríteni Lothalról a birodalmi személyzetet? Mi folyik azon a bolygón? Köze van ennek az Uralkodó parancsához? Nyilván, mert kétlem, hogy a Defenderek miatt akarnák kiüríteni Lothalt.

Végül nagyon bejött Hera lelkesítő beszéde. Végre valaki rálépett a Szövetség tohonya vezetőinek lábára. És még ő a rossz vezető, mert néha ellentétes érzései vannak azzal kapcsolatban, ami a nagyobb célt szolgálja... :roll: Ja, a Szövetség sokra megy azzal, hogy folyton a nagyobb célt bámulják, és jól nem tesznek semmit (a poén az, hogy az Adósságban Mothma és a Szenátur ugyanezekkel az okokkal sz*rik a Galaxisban folyó eseményekre, és hagynak a sorsára olyan bolygókat, mint a Kashyyyk, és idegenítenek el olyan embereket, mint Leia). A Szövetségnek ilyen vezetők kellenek, akik tudják, mikor kell cselekedni.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Filler volt mégis tetszett. Valahogy most az első két részt leszámítva nagyon bejön az új évad. Eddig az első szezon volt a kedvencem, de ha a folytatás is ilyen lesz akkor ez simán elé fog kerülni. Dzséjt leirása után pedig a Szövetségi vezetés kellemesen meglepett. Azt hittem valami komoly balfékséget csinálnak erre csak annyi történt hogy Mothma kijött egy egyeztetés közben jelezni, hogy még nem döntöttek, de aztán Hera beszéde után jóvá hagyták az akciót. Az hogy a maréknyi erejükkel körültekintően bánnak (és nem gyáván ahogy az az epizód konkluziójából is látszik) az nekem épp nem a rossz vezetésre utal. Igazából a szövetségi vezetés legnagyobb baja hogy nem tudják hogy egy tündérmesében szerepelnek és nyugodtan küldhetik az erőiket a legveszélyesebb akciókba is hisz a végső győzelem a mese narratíva miatt ugyis az ővék lesz. De én ezt nem érzem negatívumnak.

 

Viszont Heráék akciójának most a következő részben be kell sülnie, nem? Maga az ep.4 nyitószövege állítja, hogy "Rebel spaceships, striking from a hidden base, have won their first victory against the evil Galactic Empire. During the battle, Rebel spies managed to steal secret plans to the Empire's ultimate weapon". Az első nagy nyert csata tehát a scarifi. Heráék kisebb győzelmei még oké, de ez most a titkos bázisról indított nagy horderejű támadás. Ha ezt megnyerik, akkor az azért elég ellentmondásos. Meg egyébként is jó lenne ha villantana valamit Thrawn és nem csak évadonként egyszer nyerne egy csatát, azt is úgy hogy az összes főhős megússza. Én nagyon reménykedem benne, hogy a készitők húznak egy merészet és a lázadókat legyűrik a következő részben a birodalmiak. Ahogy azt is hogy Thrawn-nak kulcsszerepe lesz a dologban. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Alapvetően nekem is bejött ez az epizód. Bár semmi extra. de elment egynek. Az eddigiekhez képest jóval könnyedebb hangvételű és visszafogottabb súlyú, de ilyen is kell néha. Én nem éreztem úgy, hogy a szereplők annyival komolytalanabbul állnának hozzá az eseményekhez. Általánosságban igaz, hogy sokszor már-már könnyelműségbe hajlóan bíznak a "szerencséjükben". A birodalmiak szerintem úgyis jöttek volna, a töketlenségük meg semmivel nem volt feltűnőbb, mint bármikor máskor.

A kapitánynál mondjuk néha én is azt éreztem, hogy túltolják, a halála is bugyuta volt, de annyira nem idegesített. Sőt, az kifejezetten tetszett, hogy most nem a birodalmiakkal küzdöttek, hanem a Bányász Liga kapcsán egy újszerű ellenfél bukkant fel, bár korábban ugye már volt dolguk velük. A kis önérzetes gyíkfej meg legalább egyedi volt ezzel a családi hagyománnyal, vannak ilyen fazonok is a galaxisban, jó az.

 

Vizago esetében annyiból egyetértek Dzséjttel, hogy furán használják a karaktert. Nekem ebben a részben egy az egyben Hondot hozta, csak mintha már nem akarták volna a vén kalózt elővenni. Maga a karakter működött a sztoriban, csak Vizagonak állt kicsit furcsán. Az is bejött, hogy Zeb végre nyomhatott egy kis klasszikus bunyót, emberére akadt. Kanan viszont nem erőltette meg magát, ahogyan Ezra sem. Az új gép tetszett, adta ez a füstölgős hangulat, már-már éreztem az olajszagot a képernyőn. :)

 

A szövetségi vezetésnél azért tegyük hozzá, hogy nem csupán Mothma, de a többiek is óvatoskodnak. Ő az, aki a legnyíltabban tart a katonai akcióktól, de a többiek se erősködtek. Hera szép motivációs beszédet mondott, ügyes és karakán nő.

Azért erősen határeset a sztori, mert a nagyobb szabású akcióknál eddig már többször megesett, hogy a lázadók erős veszteségekkel épphogy megmenekültek a drasztikus kudarctól. Oké, hogy a Birodalom is megjárta, de a Szövetségnek sokkal szolidabbak a forrásai. Most ott van az összevont buli a Yavin4-en, egyre nagyobb a kockázat, nem lenne jó, ha úgy járnának, mint az Atollonnál is, ha visszakövetik őket. Lothal amúgy is elég menthetetlennek tűnik.

Az persze jogos, hogy a Defenderek tömeggyártása durván csökkentné a Szövetség esélyeit a későbbiekre, de most őszintén, hány és hány ilyen csodafegyver volt már? Egy csomó biztató kísérleti technológia, amivel háborúkat lehetett volna eldönteni, mégis a prototípus bukásával ment az egész vonal a kukába. Ráadásul az új hajótípus tervrajzai megvannak a lázadóknál, ezt pedig a Birodalom is tudja. Egyáltalán nem biztos, hogy megér az a gyár ennyit.

 

A támadásra én is kíváncsi leszek. Főképp arra, hogy a Birodalom miért üríti ki a bolygót... Megtalálták/megkapták, amit akartak? Vagy megint valami szuperfegyver lesz tesztelve? Vagy valamilyen csapdáról van szó? Ami már biztos, hogy ez esetben a már egységesnek tekinthető (legalábbis ennél egységesebbek nemigen lesznek már a RO-ig) Szövetség indít támadást, amit szervezetileg jóváhagytak és sokan benne vannak a buliban. Én is azt gondolom, hogy ennek nem szabad sikerrel járnia, ha konzisztensen akarják tartani a sztorit.

Szóval vagy nagy pofára esés lesz ez a csata a lázadóknak, vagy nem is lesz csata. Ha a Birodalom olyan szinten kivonul, hogy kvázi feladják a bolygót, a lázadóknak meg marad a semmi vagy a menekülés, ha a Birodalom valami bolygóra kiható távoli csúfságot tervez. Egy biztos, nagyon közeledünk a Lothal titkának kiderüléséhez.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt! A nagy csata elé pont egy ilyen illett.

 

Nagyon jó volt az a gépezet, és egyúttal megtudtuk miért is ég a bolygó. Igazi féreg a Birodalom. Simán elpusztítanak egy bolygót csak azért, hogy a gyáraikba legyen nyersanyag (vajon honnan ismerős ez a metódus...? ). Az ércmaró kicsit emlékeztetett a TCW teherhajóira. Nagyon fenyegető volt, főleg a füsttel. Meglepett, bár kellemesen, hogy thrandosanok irányítják a hajót. Mindig is imádtam ezt a brutális fajt, így bármikor elviselem őket. :D Végre Zeb is emberére akadt, jó kis meccset vívtak a rabszolgahajcsárral, aki szép nagy darab állat volt. A kapitány se volt semmi, néhány beszólásán szakadtam. Főleg amikor a hangjára kérdezett rá: tényleg így beszélek? :lol: A végén nem hittem, hogy be merik vállalni ah alálát, de aztán mégis csak. Az kicsit durva volt azért. Főleg a sikolyai. 

Nagyon örültem Vizago szerepének! Ezek szerint nem tudta kidumálni magát a múltkor. Nagyon nem. :D De a lényeg, hogy a végén ő is a lázadóknál kötött ki. De mit is tehetne? Az ellen a pusztítás ellen amit a Birodalom véghez visz még Vizagónak is fel kell lépnie. Nem dughatja homokba a fejét. 

 

A lázadó parancsnokságon játszódó események is érdekesek voltak. Bár Mothmáék most se döntenek túl gyorsan, és megint kell valaki aki lelki fröccsös szónoklattal áll elő, a támadást mégis csak engedélyezik. NA már most ha az kudarcba fullad, akkor valamelyest majd védhető lesz az az álláspont amit a RO-ban képviselnek. Ha egy Birodalmi gyárat nem tudnak lerombolni akkor mit akarnak egy olyan szuper bázis ellen, mint a Scariffi? Persze ehhez még látni kell majd mi lesz ebből a támadásból. Most mindenki nagyon lelkes, de szerintem nem sokáig. :( Drámai végre és egy fantasztikus részre számítok a jövőhéten!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

On 2017. 11. 08. at 9:08 PM, Bomarr írta:

Azt hittem valami komoly balfékséget csinálnak erre csak annyi történt hogy Mothma kijött egy egyeztetés közben jelezni, hogy még nem döntöttek, de aztán Hera beszéde után jóvá hagyták az akciót. Az hogy a maréknyi erejükkel körültekintően bánnak (és nem gyáván ahogy az az epizód konkluziójából is látszik) az nekem épp nem a rossz vezetésre utal.

Én egy olyan jelenetet várok (hiába), amiben Mon Mothma kijön, és közli: csináljuk. Ilyet Mothmától az ep6-ban látunk, ami lassan karakteridegen tettnek tűnik, de lehet ott is tartott addigra már egy lelkesítő beszédet valaki más, csak arról lemaradtunk. Segítsenek az Atallonnál. Bocs, de nem, majd megkérjük a Birodalmat, hogy legyen fair. Tegyünk valamit a Lothalnál. Bocs, de még nem döntöttünk, lényeges kérdés, de nem hajt minket a tusken. Szerezzük meg a Galaxis valaha volt legveszélyesebb fegyverének terveit és pusztítsuk el. Bocs, de nem, mert nem szavaztuk meg.

Ez a baj, hogy kell egy Hera, aki bemegy és felvilágosítja a Szövetség vezetőit, hogy héka, mi amúgy harcolni jöttünk ide, nem szavazósdit játszani. Az oké, hogy takarékosan bánnak a korlátozott erőikkel, de abba az is belefoglaltatik, hogy néha tesznek is valamit, nem pedig azt, hogy konstans nem csinálnak semmit. Semmi fontosat, néhány odaszúrás baromi kevés. Nem ezért vagy azért, de Heráéknak pár éve századannyi forrásuk sem volt, mint amennyi most van a Szövetségnek, mégis többet tettek.

Végre egyszer ne azt lássuk, hogy a Szövetség vezetői döntésképtelenek, vagy nem akarnak dönteni, vagy homlokegyenes máshogy döntenek, mint ami a Szövetség érdekét szolgálja, hanem azt, hogy Mothma közli: baszki, csináljuk, a francba is, ezért vagyunk.

(Megjegyzem, az Adósság elolvasása után Mothmát már emberileg is utálom. Eddig csak pocsék katonai vezetőnek tartottam...)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

On 2017. 11. 08. at 9:08 PM, Bomarr írta:

Viszont Heráék akciójának most a következő részben be kell sülnie, nem? Maga az ep.4 nyitószövege állítja, hogy "Rebel spaceships, striking from a hidden base, have won their first victory against the evil Galactic Empire. During the battle, Rebel spies managed to steal secret plans to the Empire's ultimate weapon". Az első nagy nyert csata tehát a scarifi. Heráék kisebb győzelmei még oké, de ez most a titkos bázisról indított nagy horderejű támadás. Ha ezt megnyerik, akkor az azért elég ellentmondásos. Meg egyébként is jó lenne ha villantana valamit Thrawn és nem csak évadonként egyszer nyerne egy csatát, azt is úgy hogy az összes főhős megússza. Én nagyon reménykedem benne, hogy a készitők húznak egy merészet és a lázadókat legyűrik a következő részben a birodalmiak. Ahogy azt is hogy Thrawn-nak kulcsszerepe lesz a dologban. 

 

Már a trailerben is utaltak rá, hogy zakó lesz. Van az a jelenet amikor hőseink nézik a Lothali gyárba zuhanó X-wingeket.

 

On 2017. 11. 06. at 3:12 PM, Dzséjt írta:

Kanan is elvesztette minden harci képességét, a trandoshan gyorsabban leverte, mint vak a poharat.

Sokszor volt már ilyen korábban is.  Emlékszel Obi börtönéveire a Kadavon? :D 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Dzséjt írta:

Én egy olyan jelenetet várok (hiába), amiben Mon Mothma kijön, és közli: csináljuk. Ilyet Mothmától az ep6-ban látunk, ami lassan karakteridegen tettnek tűnik, de lehet ott is tartott addigra már egy lelkesítő beszédet valaki más, csak arról lemaradtunk. Segítsenek az Atallonnál. Bocs, de nem, majd megkérjük a Birodalmat, hogy legyen fair. Tegyünk valamit a Lothalnál. Bocs, de még nem döntöttünk, lényeges kérdés, de nem hajt minket a tusken. Szerezzük meg a Galaxis valaha volt legveszélyesebb fegyverének terveit és pusztítsuk el. Bocs, de nem, mert nem szavaztuk meg.

Ez a baj, hogy kell egy Hera, aki bemegy és felvilágosítja a Szövetség vezetőit, hogy héka, mi amúgy harcolni jöttünk ide, nem szavazósdit játszani. Az oké, hogy takarékosan bánnak a korlátozott erőikkel, de abba az is belefoglaltatik, hogy néha tesznek is valamit, nem pedig azt, hogy konstans nem csinálnak semmit. Semmi fontosat, néhány odaszúrás baromi kevés. Nem ezért vagy azért, de Heráéknak pár éve századannyi forrásuk sem volt, mint amennyi most van a Szövetségnek, mégis többet tettek.

Végre egyszer ne azt lássuk, hogy a Szövetség vezetői döntésképtelenek, vagy nem akarnak dönteni, vagy homlokegyenes máshogy döntenek, mint ami a Szövetség érdekét szolgálja, hanem azt, hogy Mothma közli: baszki, csináljuk, a francba is, ezért vagyunk.

(Megjegyzem, az Adósság elolvasása után Mothmát már emberileg is utálom. Eddig csak pocsék katonai vezetőnek tartottam...)

Pedig úgy tűnik a Scariffi csatáig ilyenek voltak. A Halácsillag és az a győzelem változtatta meg őket. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kedvenceim:

 

Vizago! Végre más arcát is mutatja, nem az az egy dimenziós karakter mint eddig. Megtudta milyen börtönben sínylődni, ez jócskán változtatott rajta. :) Egyébként is imádom Szarabajka orosz akcentusát, de itt főleg zseniális. :D 

 

Az egész rész stílusában könnyednek tűnik, de maga a képi világ abszolút az ellentéte ennek. Az egész füstös, gépi, gyári környezet ad egy borús kicsengést az egésznek. 

 

Majd' elfelejtettem. Korábban is felmerült de engem is érdekelne, hogy vajon miért ürítik ki a bolygót? :hmm:

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy-két megmosolyogtató jelenete volt a résznek, de szerintem is az évad eddigi leggyengébb része, ám még így is szórakoztató volt. 

Sok mindent nem tudnék írni a részről, igazából a Yavinon történtek voltak igazából a fontosak. Hera beszéde nagyon tetszett, végre valaki tett valamit a szövetségben. Ilyen emberek kellenek ide. Hera, Jyn, Leia stb. Mothma -ék t*kölése engemet már fáraszt, de hát mit várunk el egy ilyen nőtől? Ha jól tudom, akkor a kánonban sem túl szép a jövője.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Végre én is meg tudtam nézni a múlt heti duplát. :) Érdekes, hogy múltkor "panaszkodtam" Hera és Kanan csókjának folytonos meghiúsulása miatt, erre csak bekövetkezett. :D Ahogy a Birodalom Lothalt érintő terve kapcsán is valamivel okosabbak lettünk. Tehát, nem csupán a defenderek sorozatgyártása miatt fontos a bolygó. Ha az egész Lothalról ki akarják vonni a birodalmiakat, az szerintem csak egy dolgot jelenthet: hasonló esemény várható, mint a Jedhán. Ott a birodalmi evakuálás után egy egész város semmisült meg. Kétlem, hogy megkockáztatnák a csodafegyver kísérletének leleplezését (Vader a RO-ban is morcos volt a jedhai incidens miatt), viszont hasonló kaliberű lehet a veszély. Hogy mi, az egyelőre rejtély, a finálénál előbb szerintem nem tudjuk meg. Egyébként szép és jó Hera szándéka, hogy rávette Mothmáékat a Lothali gyár megtámadására, de ha a Birodalomnak megvannak a defenderek tervei, akkor csak halogatják azok sorozatgyártását. Más bolygókon is létrejöhetnek hajógyárak, és készülhetnek defenderek. A loth-farkasok továbbra is rejtélyes lények, az Erőhöz fűződő nem hétköznapi viszonyuk számomra elég magyarázat arra, miként képesek "semmivé lenni", vagy fél perc alatt átsétálni a bolygón. A "Dume" továbbra is számos dolgot jelenthet... a legkézenfekvőbb a Kanan végzetére/sorsára való utalás, de ez még így is rengeteg minden lehet.

Amúgy, amikor a barlangon keresztül átjutottak a bolygó másik féltekéjére, honnan ásták elő azt a jeladót, majd a siklót, amivel megközelítették a Bányász Liga feldolgozóját? A barlangba csak a fegyvereiket vitték, más felszerelést nem láttam. Az is furcsa volt, hogy Zebet nem ismerték fel a rohamosztagosok. Azt feltételeztem, hogy legalább a lothali csapatok képben vannak a hírhedt lázadók külseje kapcsán, főleg, hogy a lasat igen ritka faj, így nehéz azt hinni, hogy "ez biztos egy másik lasat". A legvalószínűbb az, hogy szimplán nem ismerték a személyleírásukat, így viszont nem csoda, ha nem elég hatékonyak velük szemben. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, Darth Sky írta:

Végre én is meg tudtam nézni a múlt heti duplát. :) Érdekes, hogy múltkor "panaszkodtam" Hera és Kanan csókjának folytonos meghiúsulása miatt, erre csak bekövetkezett. :D Ahogy a Birodalom Lothalt érintő terve kapcsán is valamivel okosabbak lettünk. Tehát, nem csupán a defenderek sorozatgyártása miatt fontos a bolygó. Ha az egész Lothalról ki akarják vonni a birodalmiakat, az szerintem csak egy dolgot jelenthet: hasonló esemény várható, mint a Jedhán. Ott a birodalmi evakuálás után egy egész város semmisült meg. Kétlem, hogy megkockáztatnák a csodafegyver kísérletének leleplezését (Vader a RO-ban is morcos volt a jedhai incidens miatt), viszont hasonló kaliberű lehet a veszély. Hogy mi, az egyelőre rejtély, a finálénál előbb szerintem nem tudjuk meg.

Nagy dolog lehet ha egy éppen futó termelési folyamatot csak úgy abbahagynak. És a gyár? Mi lesz vele? Minden üzemel teljes fokozaton. 

 

14 perccel korábban, Darth Sky írta:

Amúgy, amikor a barlangon keresztül átjutottak a bolygó másik féltekéjére, honnan ásták elő azt a jeladót, majd a siklót, amivel megközelítették a Bányász Liga feldolgozóját? A barlangba csak a fegyvereiket vitték, más felszerelést nem láttam.

Szerintem ott eltelt már egy kis idő mert amikor rádiózgattak akkor már szinte az egész lázadó sejt ott volt, még a rádiót is átvitték. Szerintem így tettek a járművekkel is. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Filler résznek elment. A kapitány elég idegesítő volt. Amúgy Bomarral értek egyet. Dzséjt, csak azért mert mi itt most a Lothal gondokról tudunk, még bőven lehet más konfliktus a galaxisban, ami szintén igényelne lázadó erőforrást. Nem csoda, ha sokáig mérlegelnek a vezetők. Az RO-ban jóval gázabb, amit csinálnak, itt akár teljesen jogos is lehet a gondolkodás. Hera kifakadása valószínűleg arra döbbentette őket rá, hogy hiába avatkozhatnának be most valahol, ahol annak nagyobb hatása lenne, mint a Lothalon, de az új gépek ellen a lázadás kábé védtelen lenne és a kardjukba dőlhetnének. Erre kellett Hera, hogy ezt nyomatékosítsa bennük: ha nem Lothalra küldik az erőforrásaikat, akkor keresztet vethetnek az egész lázadásra. Hera látta a gépet, ő tudja mire képesek, ezért volt fontos, hogy berohanjon és nyomatékosítsa az üzenetet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 hónappal később...

Nekem veletek ellentétben tetszett ez az epizód. Nyilván nem a sorozat legjobbja, de egynek elmegy. Vittek bele misztikumot, izgalmat, akciót. Vizago haláli figura, már a kezdetektől fogva szimpatizálok vele, szerintem egy igen jópofa mellékszereplő. Kedvelem az akcentusát. :D 

Mon Mothmának pedig egyre több szerep jut ebben az évadban, ahogy ebben a részben is, aminek felettébb örülök. Általa szvsz egy hangyányit OT-hangulata van az évadnak. 

 

Egyre inkább közeledek az évad s egyben a sorozat végéhez. Már nagyon furdallja az oldalam a kíváncsiság a főbb szereplők sorsát illetően. Úgy érzem, a sorozatzáró rész mindent vinni fog, és remélem, hogy így is lesz. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Az előzőnél ez egy kicsit gyengébb rész volt, de korántsem mondanám filler epizódnak. Először is, ismét szépen megmutatkozott Mon Mothma tehetetlensége és határozatképtelensége válságos szituációban... Talán túlzottan is óvatoskodik, összhangban a Rogue One-ban látottakkal.  A keresztvizet mégsem szedném le róla, mert végül is helyesen döntött, tehát nem makacs vagy konok, meg lehet győzni. Csak éppen a gyors stratégiai döntéseket igénylő helyzeteknél alkalmatlan a vezetésre, elvégre ő politikus, nem katona. Másrészt ott van az a szempont, amit már kifejtettem korábban: számára a Lothal csak egy a sok hadszíntér közül. Óhatatlanul is szembekerülnek ilyenkor az álláspontok.

 

A Bányászcéh, mint a Birodalom egyik beszállítója ismét megjelent a színen. Még most is szörnyű látni, mit művelnek a Lothal felszínével... :( Hőseink talán kicsit sokat bénáztak az érckitermelő kapitányával... Vizago már-már Hondo 2.0-nak tűnt. A trandoshai Seevor halála kellően brutális volt, de a rabszolgahajcsár sem járt jól (végre Zeb kapott egy méltó ellenfelet).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Én csak azt nem értem, hogy ha Mothma katonai analfabéta, akkor miért nincs egy katonákból álló döntéshozó testület.

Amiért az új Köztársaságnak sincs ütőképes, modern hadserege. Mert Mothma retteg a katonai diktatúrától. Az ő fejében (helytelenül) a civileknek kell minden döntést, így a katonait is meghozni, szavazással. Ezzel békeidőben, vagy olyan háborúban, ami a határokon kívül zajlik, még talán nem is lenne baj. De abban a háborúban, amit a Szövetség vív, iszonyúra lelassítja a folyamatokat, és a békepárti felfogás rossz döntésekhez vezet. Nem csoda, hogy a Szövetség katonai ágense folyton folyvást lázad a civil oldal ellen. 

Mondjuk nekem nagyon az az érzésem, hogy a Szövetség katonai vezetése a Szövetség majdnem feloszlása után átvette az uralmat, vagy legalábbis a politikai erőviszony a katonai és civil szféra között az előbbi felé billent. Az ep4-6-ban és az eme időszakban játszódó más történetekben már nem látni civil vezetőket, nincsenek igazán nagy gyűlések, se szavazások, a döntéseket katonák hozzák végig. Még Leia is tábornok volt, nem szenátor.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.