Ugrás a kommentre

4x07 - Rebel Assault


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

7. rész - Rebel Assault / Lázadó roham

 

epguider406.jpg

 

Írta: Dave Filoni, Steven Melching

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Lothal

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen

Ryder Azadi - Clancy Brown

Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn

Rukh - Warwick Davis

Vult Skerris - Mario Vernazza

Mart Mattin - Zachary Gordon

Jai Kell - Dante Basco

Duke - Freddie Prinze Jr.

Cleat - Anna Graves

Secon Daree - ???

Woldar parancsnok - Steve Blum

LS-757

R3-A3

C1-10P "Chopper"

 

 

 

Történet

A Lázadók Szövetsége először hajt végre jelentős katonai akciót egy birodalmi katonai létesítmény ellen. Hera vezetésével X-szárnyú és Y-szárnyú osztagok indulnak a Lothalra, hogy egy gyors csapással elpusztítsák a TIE Defender gyárat. Ám a bolygót a Birodalom nagy erőkkel védelmezi és Thrawn is számít a támadásra. Vajon a Szövetségnek sikerül kivívnia első jelentős győzelmét?

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Mart Mattin visszatér, ezúttal Főnix Kettesként. A sisakjára a "SAMMIE" név van írva aurebesh-sel.
- Ebben az epizódban történik meg a klasszikus X-szárnyú vadászgép sorozatbeli debütálása. Zöld jelzéssel vannak ellátva, amely nem volt látható sem a Zsivány Egyesben, sem az Egy új reményben, méghozzá jó okkal, ahogy az az epizódból is kiderül.
- Vult Skerris elit TIE-védelmezőjének pilótafülkéjén egy szarv logó látható.
- Az idegen pilóta, akit viccesen Secon Daree-nek neveznek a forgatókönyvben, a lutrilliai faj tagja. Ez az idegen dizájn a Star Wars kantina jelenetéhez készült.
- A holografikus térkép szerint (noha az epizódban nem mind látható) kilenc ágyútorony és négy turbólézertorony van, melyek a lothali főváros külső kerületét pásztázzák.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Mart Mattin szemben egy AT-DP lépegetővel

 

2.jpg

Kanan és a Loth-farkas

 

3.jpg

X és Y-szárnyúak támadása

 

4.jpg

Hera lezuhanásának helyszíne 

 

5.jpg

Birodalmi barikád egy Lothal-i utcán

 

6.jpg

Légvédelmi turbólézer üteg

 

7.jpg

X-szárnyú koncepció rajz

 

8.jpg

Hera letartóztatása

 

9.jpg

X-szárnyú pilóta koncepció rajza

 

10.jpg

Mart Mattin lezuhanásának helyszíne 

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez nem volt éppen egy vidám, könnyed epizód. Kicsit csalódtam, hogy az X-szárnyúak csak így, a semmiből tűntek elő, azt hittem, lesz rá valami magyarázat. Így azért furcsa, hogy az előző részben még csak Y- és U-szárnyúak sorakoztak a Bázis 1-en, most meg totál új gépekkel érkeztek. Persze nem a világvége, de ha már a B- és Y-szárnyúak kaptak magyarázatot, erre is szolgálhattak volna, hogy honnan kerültek elő.

 

De, ami a lényeg: az ep4-ben olvasottak nem lettek megcáfolva. Bár nagyon úgy tűnt, hogy Thrawn egy idióta birodalmi miatt megint felsül, "szerencsére" a jó főadmirális előre gondolkodott, és a légkörben fogadta az érkezőket. Egy ideig tényleg elhitették, hogy minden jól sül el végül, de aztán elkezdtek aláhullani a roncsok. Az X-szárnyúak premierje az egyik legnagyobb mészárlásba fulladt. Úgy bedarálták őket, mint mami a a töltöttkáposztába szánt húsit.

 

Meglepett, hogy Hera már tábornok, persze logikus: egy hadjárat vezetését bízták rá, azt már nem kommandírozhat holmi kapitány. És legalább most már becsörtethet engedéllyel titkos megbeszélésekre, és felrázhatja a Szövetség teszetosza vezetőit. Mondjuk ez a kudarc az az érzésem újabb teszetoszaságra kényszeríti őket, hiszen mintegy igazolva lett, hogy miért nem jó, ha a Szövetség pattog - abba meg nem szeretnek belegondolni, hogy minden akcióban benne van a kudarc lehetősége is. Mondjuk az azért érdekelne, hogy egy ekkora blokád ellen miért csak vadászokat és bombázókat küldtek? Jó, feltehetően a felkelőknek még nincs akkora hadipotenciáljuk, hogy egy ilyen flottával felvegyék a harcot, de akkor is, pár korvett támogatónak azért elkélt volna. Kicsit az az érzésem, hogy Mothmáék inkább csak esélyt adtak Herának, de azért túl nagy erőfeszítést nem öltek a Lothalba.

 

Kedvencem, Mart Mattin visszatért... Mondjuk most legalább normálisan viselkedett (ennek ellenére jobban örültem volna Wedge-nek vagy Hobbie-nak). Jópofa, hogy ilyen karakterekhez is visszanyúlnak, láthatjuk, mi történt velük. Szegény R3, pórul járt. Sajnos ő nem R2 volt, egy lövésbe beledöglött.

 

Rukh is jól nyomta, de meg kell hagyni, Hera ezúttal is meglepett, a fene sem gondolta, hogy a közelharcban ilyen szinten jártas. Kíváncsi leszek, hogyan tovább. Azért vicces lesz Thrawn és Hera következő találkozása, hiszen a főadmirális anno meggyőződéssel mondta, hogy az első egyben az utolsó találkozásuk, azóta ez meg már a harmadik meeting lesz. Viszont Kanan szála az igazán érdekes. Miért avatkoztak közbe a farkasok? Mi az, amiben Kanannak láthatóan igen nagy szerepet szánnak? Nem Ezra, hanem kifejezetten Kaleb Dume az, aki érdekli őket. És pofátlan módon most jön a szünet. :angry: Azt hiszem, a második félidő nagyon izgalmas lesz, csak győzzük kivárni. Persze, a The Last Jedi valószínűleg valamicskét segít majd.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez pont olyan derűs félszezon záró volt, mint annak idején a Slaves of the Republic. :D Én is bizakodtam, hogy valahogy megtudjuk, honnan jönnek az X-szárnyúak, ha már ilyen cudarul bánnak velük rögtön a debütálásukkor. Persze, nézni is rossz volt, ami történik, mégis logikus volt a továbbiak szempontjából a bukta, amit meg is jósoltam pár napja. Így nem csorbult a scarifi gubanc jelentősége, és Thrawn sem szégyenkezhet, ami a felkészültségét illeti. Bár én már azt is túlzásnak tartottam egy picit, hogy egy olyan batár nagy blokádon átslisszolnak, így legalább túlélték páran. A lothali főváros sziluettje az üstökösként zuhanó gépekkel meg valami fenomenálisan baljóslatú képet alkotott, én se lettem volna kevésbé csalódott a földi csapat helyében.  Apropó, jó volt látni ilyen szép nagy légvédelmi turbólézereket, csak kár, hogy ők is papírból vannak. :D Ráadásul még wookiee pilótát is kaptunk, mekkora húzás már ez. :) Herának meg külön dicséret a helytállásáért, olyan szépet behúzott Rukhnak, hogy öröm volt nézni.

 

A másik kiálló pont meg megint azok a fránya farkasok voltak. Nem tudom, mi lelte őket, de legalább Kanan megértette, akármit is akarnak tőle. Itt valami nagyobb dolog fő a tűzhelyen, ami a lothali sztorit illeti, de most már nagyon kíváncsivá tettek. Mindenesetre Kanan magabiztosnak tűnt a továbbiakkal kapcsolatban, reméljük mi is osztozhatunk majd ebben. Nekem abszolút feltüzelték az érdeklődésemet, szóvak kíváncsian várom, mi lesz a "nagy előrelépés" a következő részben.

Szerkesztve: - Merr-Sonn
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, Merr-Sonn írta:

Ráadásul még wookiee pilótát is kaptunk, mekkora húzás már ez.

Bár a hangja wookiee-s volt, de ha tényleg az, akkor ez lehet az első csupasz wookiee, amit láttunk a Star Warsban, merthogy egyáltalán nem volt szőrös.

 

40 perccel korábban, Merr-Sonn írta:

Bár én már azt is túlzásnak tartottam egy picit, hogy egy olyan batár nagy blokádon átslisszolnak, így legalább túlélték páran.

Miután sikerült Skerrisnek lyukat ütnie a blokádon, így már egyáltalán nem túlzás, hogy egyszemélyes vadászgépek (ráadásul eddigre a 24-ből már alig néhány maradt) át tudtak slisszanni. Egy akkora hézagon, amit egy csillagromboló elvesztése okoz, egy egész korvett flotta is átslisszanhat. Mint gondolsz, az ep5-ben hogyan jutottak ki a lázadók a Hoth-ról? Ugyanezt a taktikát követték. Lyukat lőttek a blokádba egy csillagromboló megbénításával, aztán máris indulhattak az X- és Y-szárnyúaknál jóval nagyobb hajók. De az ep1-ben még lyukra sem volt szükség, a blokádon simán átrepült a királyi hajó, pedig az is nagyobb egy X-szárnyúván vagy egy Y-szárnyúnál.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt, sokkal rosszabbra számítottam, mert én balga elolvastam a Rebels leak oldal első fanyalgó hozzászólásait. Nem szabad! :D

 

Én nem bánom, hogy az X-wingek nem kaptak külön felvezetést, mert így a megjelenésük nagyobb erővel bírt. De azért egy képregényben/regényben majd biztosan kitérnek rá. 

Ezt a sorozatot kaszálták, így Filoni csapatának sajnos már nem sok részre jutott adásidő. A sorozat még bőven elbírt volna 1-2 évadot, amiben persze meg lehetett volna magyarázni az X-wingek eredetét is. Most azonban adott volt a még szűkebbre szabott évadkeret, ebből kellett kihozni a maximumot. 

 

Thrawn szuper, imádom a jelenlétét és nagyon hálás vagyok minden mondatáért. Annyira érezni, hogy ezt a karaktert egy sokkal erőteljesebb irodalmi környezetből helyezték át, hogy az csuda. Hihetetlen ereje, karizmája és képernyő jelenléte van a karakternek.

 

Rukh, a noghri már a Thrawn ciklus óta a kedvenc fejvadászaim egyike és nagyon örülök neki, hogy végül annál a karkterábrázlásnál kötöttek ki, ami fizimiskát Timothy Zahn is megálmodott neki.

 

Érdekesség:

 

Rukh és a noghrik első karakterábrázolását az egyébként csodálatos francia művész és képregényrajzoló, Oliver Vatine alkotta meg.

 

latest?cb=20070818153646 

 

Ugyanakkor Oliver Vatine csak a Birodalom örökösei képregényhez adta a tehetségét, a másik két részt már újabb alkotóknak köszönhettük. Így történhetett, hogy Rukh karakterét a Sötét erők ébredése képregény adaptáció során - tehát a trilógia második részére - áttervezték. Ezzel kapta meg a karakter azt az egyébként könyvhű megjelenést, amit Filoni csapata is átemelt a sorozatba. 

 

Dark+Force+Rising+comic+01.jpg

 

Hogy a történet ne legyen ilyen egyszerű, a Lucas érában az Oliver Vatine féle megjelenést is kanonizálták, így történhetett, hogy a Mysteries of the Sith (Jedi Knight kiegészítő) játékba az Oliver Vatine féle noghri került.

 

1399245951188.jpg

 

A kiegészítővel közel azonos időben jelent meg az Utolsó parancs képregényadaptáció (97 vége - 98 eleje) ami megint csavart egy picit a noghrik megjelenítésén.

 

noghri2.gif 

 

Ezért mondta Filoni az egyik korábbi retconban, hogy bizony komoly problémát jelentett a karakter külső megjelenésének a megalkotása. :)

 

Érdekesség, vége!

 

Visszatérve a részre, szuper évadközi "zárást" kaptunk, hiszen a lázadók időlegesen veszítettek, Kannan sorsa a farkasok által külön utat készül bejárni. (Lehet, hogy többet már nem is találkozik a csapatával?)

Aztán ott van Thrawn története, aki ismételten bizonyította érdemességét és katonai potenciálját, így a karakterével feltétlenül kezdeni kell valamit, hogy az endori, de már a yavini csatából is kivonásra kerüljön. Kíváncsi vagyok, mit találtak ki Filoniék a karakter jegelésére, de biztosan nem lesz semmi, amikor megkapja a parancsot, hogy a flottájával távozzon a külső űrbe....ha csak ki nem írják végleg a történetből, amire nagyon remélem, hogy nem fog sor kerülni. 

 

Amit egy kicsit hiányoltam, hogy Kallus nem kapott logisztikai/támogató szerepet. Úgy érzem, hogy az ő karakterével a pálfordulás óta nem nagyon tudnak mit kezdeni. Ahhoz, hogy az egyébként értékes militarista tudását felhasználhassák, több évadra és összetettebb történetvezetésre lenne szükség. Remélem, hogy az évad második felében még kapunk belőle.

 

Nagyon tetszett még az épületek közé ékelődött X-wing vadász. Tiszta Zsivány Egyes homage. :D Illetve az ismerős kürt hangja is szuper volt, amikor a romboló hídja szépen leszakadt.

 

És a rész nézése közben ütött szöget a fejembe a gondolat, hogy a rohamosztagosok fegyvere (E-11 blaster rifle) félrehord, míg a kisebb energiájú pisztolyok mindig pontosak. Valószínűleg köze lehet a kilőtt energiaegység méretéhez. Most vittem végig a JEdi Knight PC játékot, a kiegészítőnek pedig már a végénél járok és bizony a játékban sem lehet pontosan lőni a fegyverrel. Szándékosan nagy a szórása, tehát itt nem arról van szó, hogy a rohamosztagosok bénák, a fegyver ilyen!

 

 

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Dzséjt írta:

Miután sikerült Skerrisnek lyukat ütnie a blokádon, így már egyáltalán nem túlzás, hogy egyszemélyes vadászgépek (ráadásul eddigre a 24-ből már alig néhány maradt) át tudtak slisszanni. Egy akkora hézagon, amit egy csillagromboló elvesztése okoz, egy egész korvett flotta is átslisszanhat.

Ez igaz, nem néztem, mennyien maradtak, de valószínűleg azért nem tűnt fel, mert a hipertérből való kilépésnél sem mutattak sokkal több gépet, 24-et meg végképp nem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Zééé írta:

Én nem bánom, hogy az X-wingek nem kaptak külön felvezetést, mert így a megjelenésük nagyobb erővel bírt. De azért egy képregényben/regényben majd biztosan kitérnek rá. 

Ezt a sorozatot kaszálták, így Filoni csapatának sajnos már nem sok részre jutott adásidő. A sorozat még bőven elbírt volna 1-2 évadot, amiben persze meg lehetett volna magyarázni az X-wingek eredetét is. Most azonban adott volt a még szűkebbre szabott évadkeret, ebből kellett kihozni a maximumot. 

Nem kellett volna nagy feneket keríteni, csak az előző részek valamelyikében megejteni, hogy a Lázadás épp most szerzett új vadászokat, amiket talán használhatnának a Defenderek ellen. Vagy akár már az évad eleje óta állhatnának X-szárnyúak a Bázis 1 kifutóján. A megjelenésük erejét sajnos elvette, hogy már a trailernek hála már a Lothal szál elkezdése óta tudni, hogy ebben a részben érkeznek (a trailerben látható volt, hogy a Lothalnál csatáznak és a cím is meglehetősen beszédes). Nekem ez így azért nem kerek, egyik részben még sehol sincsenek, utána meg már egy komplett osztagra való van. Tipikus nyuszi a kalapból effektus. Persze egy képregény vagy valami ezt biztos elvarrja, de szerintem sokan számítottak a trailer után a Star Wars egyik legikonikusabb vadászgépének "eredettörténetére". Pláne kicsit szomorú az összkép, hogy az ep6-ban nagyjából 30 másodpercig látható, totál jelentéktelen B-szárnyúra egy egész, meglehetősen király epizódot szántak, az ikonikus, immár öt, lassan hat filmben szerepet vállaló gép meg egyszerűen csak megjelenik. Akár az előző epizód  egy részét is fel lehetett volna erre használni mellékszálként. Szerintem senki sem bánta volna.

Persze mint írtam, nem a világvége, nem is ez az epizód lényege, magából a történetből sem vesz el semmit, de őszintén szólva, űrhajób*zi vagyok, az egyik legnagyobb kedvencem az X-szárnyú, 4 éve várom, hogy lássam a Rebelsben, hogyan tesz szert rájuk a Lázadók Szövetsége, erre... Puff, hiába vártam. Most jöhet majd egy képregény vagy könyv vagy enciklopédia, amiben így már tuti, hogy az eredeti eredettörténet fog szerepelni. Szóval nekem ez elég nagy csalódás így. :(

éppen most, Merr-Sonn írta:

Ez igaz, nem néztem, mennyien maradtak, de valószínűleg azért nem tűnt fel, mert a hipertérből való kilépésnél sem mutattak sokkal több gépet, 24-et meg végképp nem.

Annyit nem mutattak, de Thrawnnak mondja az egyik tiszt, hogy 24 gép érkezett, vegyesen vadászok és bombázók. Vagyis a szokásos felállás: 12 X-szárnyú, 12 Y-szárnyú, két osztag.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én megértelek, Dzséjt, mert nekem is a kedvenc gépem, de a sorozat kaszája kicsit sűrűvé tette az évadot. Biztos volt rá terv, hogy az ikonikus hajót valahogy fel kéne vezetni, de most ennyi jött össze. Kicsit csúnya a menyasszony, de legalább gazdag. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért az a kasza aligha érte őket váratlanul, hogy ne lehetett volna betervezni. Erősen kétlem, hogy úgy mentek be egyik nap dolgozni, hogy a kaszás várt rájuk az ajtóban, és mindent át kellett írniuk. Sokkal inkább eleve előre tudták, hogy a 4. lesz az utolsó évad, vagyis lehetett volna ezzel tervezni, az epizódokkal gazdálkodni, és a fontos dolgokkal foglalkozni. Mert jelenleg az X-szárnyúakat kicsit fontosabbnak tartom a Saga egészére nézve, mint azt a bányagépet, amivel azért eltököltek 20 percet (vagy éppen Sabine apjára, aki még a Mandalore-szálhoz sem tett hozzá semmit). És mert kaszálták a sorozatot, én még nem fogom díjazni ezt és történetíróként sem tudom megérteni. Na mindegy, ezen már úgysem lehet segíteni, egyelőre el kell fogadnom, hogy a Massassi templom alatt van egy mágikus kalap, amiből előhúztak egy osztagnyi X-szárnyút, aztán egy képregény elmeséli azt a sztorit, amit már úgyis ismerek... Szerencsére a részben azért volt éppen elég érdekes dolog is, ezt a békát meg majd lenyelem megfűszerezve. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Filoni azt mondta, hogy most először a Star Wars saga animációs történetében egy történeti szállal kellett dolgozniuk, ami alól csak az évadnyitó mandalori részek képeznek kivételt. 

Mivel a 4. évadtól már nem antológia a Rebels, így sajnos kompromisszumokat kellett kötniük. Mandalort elvarták, mert túl nagy volt ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják. Lothal a gyár miatt jelentős, közben pedig valamit kezdeni kellett a Halálcsillag rejtéllyel is. A sorozat elkezdett hízni és a 3. évad alatt szerintem még nem volt tisztázva, hogy minden szálnak a 4. évadra ki kell futnia. A Disney / LFL nagyon hamar hoz meg kritikus döntéseket. Gyorsan kaszál sorozatokat, válik meg rendezőktől. Még 2 évad kellett volna, hogy mindent szépen lezárjanak, de úgy látszik, hogy ez a Star Wars egyik átka, ami viszont így teret enged más médiumoknak is. A 2-3. évad töltelék részei helyett bőven felépíthették volna az X-wing vadászok eredettörténetét. Volt olyan filler, amit nyugodtan le lehetett volna cserélni egy a vadászok eredetét bemutató részre. Talán a Zsivány Egyes miatt nem lépték meg, mert még nem volt tisztázva, hogy ott milyen eredettel állnak elő. Persze utólag tudjuk, hogy semmilyennel, de ez kihathatott az évadok tervezésére is. Ezer kérdés van, amire nem kaptunk még választ! (Filoni ott volt az RO forgatásán, ami nem véletlen, hiszen a sorozatot össze kellett hangolni az RO történetével, ami ugye a vágóasztalon is folyamatosan változott.)

 

Amúgy pont tegnap olvastam, hogy az LFL a Story Group divízión keresztül tiltotta meg a Rebels stábjának a bothan faj használatát. Nyilván azért, mert egy későbbi projectre lebegtetik. Talán így volt ez az X-wing vadászok kapcsán is. Talán egy nagyobb ívű, akár élőszereplős sorozatban veszik majd elő a témát. Nem tudom, de mint lehetőség nagyon is reális a felvetés!

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Nabopolasszar írta:

Hamár kimaradt fontosabb történések, akkor én az X-szárnyúak beszerzése mellé felvenném az inkvizítor sztoriszál lezárását is.

Arra még ott lehet a második fele ennek az évadnak.

10 perccel korábban, Zééé írta:

Talán így volt ez az X-wing vadászok kapcsán is. Talán egy nagyobb ívű, akár élőszereplős sorozatban veszik majd elő a témát. Nem tudom, de mint lehetőség nagyon is reális a felvetés!

Az még tetszene is, bár meglepne, ha ennyire összhangba hoznák a Rebelsszel egy másik mozgóképes alkotást. Persze kellemes meglepetés lenne. De tényleg mindegy most már, hagyjuk az X-szárnyúakat, amúgy is, mit akarunk velük? Sity-suty szétlőtték az összeset. :D 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gyorsan szétlőtték, mert muszáj volt, hiszen Thrawn ázsiójának a kidomborítása láthatóan nagyobb respektációval bír a történet szempontjából. Thrawn nem veszíthet. :D

 

Vicces, hogy amióta ezeket az eredettörténteket gyártják, még az EU karakterek is képesek egyértelmű hatást gyakorolni az események alakulására. Ráadásul jövőre érkezik a második kanonizált Thrawn könyv, így a karakternek túl nagy a marketing értéke ahhoz, hogy csak úgy lealázzák! Jobb ez így, mert a Tie Deffender programot szembe kell állítani a Halálcsillag projectel. Logika vs megalománia. Vajon mennyi Tie Deffendert lehetet volna legyártani egy Halálcsillag árából? Thrawn tudja, hogy a gerilla harcmodorra berendezkedett lázadók ellen nem lehet szuperágyúval harcolni. Mivel a lázadók gyorsan jelennek meg és már távoznak is, így csak egy nagy pajzskapacitású és fürge vadászokból álló osztag veheti fel ellenük a harcot. A trailer óta tudjuk, hogy Tarkin fogja bejelenteni Thrawnnak, hogy Krenic az uralkodó támogatásával a saját programját erőlteti. Még a végén kiderül, hogy Krenic golyózta ki Thrawnt, mert riválisának érezte a Tie defender kapcsán! Mekkora történeti húzás lenne, ha kiderülne, hogy Krenic lobbizott azért, hogy Thrawn száműzve legyen a külső peremvidékre! :D Természetesen a Tie Deffender lett volna a hatákony válasz a lázadás ellen. Ez a rész is pont arra világított rá, hogy a lázadók ellen csak taktikus lépésekkel lehet eredményesen harcolni. Mert mi mentette meg Thrawnt a kudarctól, természetesen az apró vadászgépek második hulláma. Sokadik alkalommal bizonyosodott be, hogy az aszimmetrikus hadviselésben az erősebb félnek is kisebb volumenben kell gondolkodnia.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

28 perccel korábban, Dzséjt írta:

Arra még ott lehet a második fele ennek az évadnak.

Hát nem is tudom. Már kb. 2 év telt el a 2. évad fináléja óta, ahol is még voltak inqvik, azóta viszont eltűntek. És tekintve, hogy a sorozat maradék részében Lothal, a Ghost csapata és talán Ahsoka történetére tesznek pontot, meglepődnék, hogy ha még elővennék az inqvik szálát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Zééé írta:

Vicces, hogy amióta ezeket az eredettörténteket gyártják, még az EU karakterek is képesek egyértelmű hatást gyakorolni az események alakulására. Ráadásul jövőre érkezik a második kanonizált Thrawn könyv, így a karakternek túl nagy a marketing értéke ahhoz, hogy csak úgy lealázzák! Jobb ez így, mert a Tie Deffender programot szembe kell állítani a Halálcsillag projectel. Logika vs megalománia. Vajon mennyi Tie Deffendert lehetet volna legyártani egy Halálcsillag árából? Thrawn tudja, hogy a gerilla harcmodorra berendezkedett lázadók ellen nem lehet szuperágyúval harcolni. Mivel a lázadók gyorsan jelennek meg és már távoznak is, így csak egy nagy pajzskapacitású és fürge vadászokból álló osztag veheti fel ellenük a harcot. A trailer óta tudjuk, hogy Tarkin fogja bejelenteni Thrawnnak, hogy Krenic az uralkodó támogatásával a saját programját erőlteti. Még a végén kiderül, hogy Krenic golyózta ki Thrawnt, mert riválisának érezte a Tie defender kapcsán! Mekkora történeti húzás lenne, ha kiderülne, hogy Krenic lobbizott azért, hogy Thrawn száműzve legyen a külső peremvidékre! :D Természetesen a Tie Deffender lett volna a hatákony válasz a lázadás ellen. Ez a rész is pont arra világított rá, hogy a lázadók ellen csak taktikus lépésekkel lehet eredményesen harcolni. Mert mi mentette meg Thrawnt a kudarctól, természetesen az apró vadászgépek második hulláma. Sokadik alkalommal bizonyosodott be, hogy az aszimmetrikus hadviselésben az erősebb félnek is kisebb volumenben kell gondolkodnia.

Viszont a Halálcsillagot nem a Lázadók ellen építették, hanem a Galaxis terrorban tartására, arra viszont első rangú fegyver volt. Az más kérdés, hogy aztán Tarkin inkább a lázadás leverésére próbálta használni.

 

Az biztos, hogy Thrawn ázsióját nem szabad rombolni, több szempontból sem. Így is pengeélen táncolnak a készítők, mert ugye a hősöket sem lehet elveszejteni. A megoldás, hogy Thrawn mindig a többi birodalmi inkompetenciája vagy a Benduhoz hasonló kiszámíthatatlan elemek miatt bukik el (részben, mert eddig mindig nagy tarolást vitt azért véghez), eddig bevált. Ez sem lehet viszont sokáig fenntartani, mert így a Birodalom renoméja romlik (mondjuk azt már úgyis szétcseszték, részint a Rebelsszel, részint az ewokokkal). Bár mivel a sorozat idén befejeződik, attól szerintem már nem kell félni, hogy Thrawn renoméját itt tönkre vágják.

Az tetszene, ha Krennic golyózná ki a főadmirálist, adna egy kis pluszt a figurához. A Katalizátor megmutatta, hogy nagy játékos a csávó a politikában, hiszen még Tarkint is képes volt kijátszani. Egy olyan alak, mint Thrawn, aki láthatóan nem igazán foglalkozik a politikával, nem hiszem, hogy kihívás lenne neki, és képes lenne eliminálni. Ütős lenne, az biztos.

 

Ami a Defender-gyárat illeti, nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezeket a hajókat még egyáltalán nem gyártják, csak a prototípus van meg. Lehet végül csak annyi lesz a megoldás, hogy mire elkezdik a gyártást, a Birodalom odavész. Vagy csak nagyon keveset tudnak legyártani, ami nem feltűnő egy Galaxisban.

1 perccel korábban, Bence1997 írta:

Hát nem is tudom. Már kb. 2 év telt el a 2. évad fináléja óta, ahol is még voltak inqvik, azóta viszont eltűntek. És tekintve, hogy a sorozat maradék részében Lothal, a Ghost csapata és talán Ahsoka történetére tesznek pontot, meglepődnék, hogy ha még elővennék az inqvik szálát.

Ha valami, az Erővel kapcsolatos dolog folyik a Lothalon, akkor még lehet abban ráció, hogy odaküldenek inkvizítorokat. Persze az, hogy immár két éve se az inkvizítorok, se a Sith-ek nem foglalkoznak a Jedikkel, nagy rejtély, ezért is lenne jó ezt a szálat elvarrni - de ezt kiveséztük már a topikjukban. Lehet tényleg csak Thrawn tartja távol őket, hogy ne kotnyeleskedjenek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Halálcsillag nyilván a terror eszköze, egyetlen célja a félelemkeltés. Maga a fegyver taktikailag teljesen haszontalan, viszont a lázadók egy részét az RO film alapján erősen elgondolkodtatta a fegyverletételt illetően. Thrawn bizonyára nem építene Halálcsillagot, mert ő a háború megnyerésében érdekelt, amihez mobil hadászati egységekre van szükség. Apró, gyorsan mozgó, könnyen bevethető hajókra. A Tie Deffender az ő nagy találmánya, amivel sokkal nagyobb eredményre lett volna képes a Birodalom, mint egy megalomán űrállomás megépítésével.

 

Igazad van, Thrawn ellen az illogika a legnagyobb fegyver, a misztikumot éppen ezért sem érti. Amit pedig nem ért, attól fél! Az erőhasználók vajákossága számára nem biztosítja a megnyugtató racionalitás talaját. Nem tud otthonosan mozogni egy olyan közegben, ahol nem érvényesülnek logikai együtthatók. Az erővel nem tud tervezni, mert kiszámíthatatlan faktor. Nem lehet lemérni, nem lehet mozgatni, a metafizikai térből táplálkozik, így nem érvényesek rá a valós fizika szabályai. Azért is tökéletes a Thrawn trilógia, mert ott ezzel a gyengeségével maga is tisztában van. Tudja, hogy ameddig Skywalkert nem iktatja ki a képből, mindig ott lesz az ismeretlen faktor...az erő, amit nem képes értelmezni.

 

Thrawn a legjobb főgonosz....mert nem gonosz. Abszolút nem érdekli a morál, az etika, sőt, még a hatalom sem. Egy dologban hisz, a matematikai együtthatókban. Kizárólagos célja, hogy a világ minden ízében mérhetővé, az események pedig tervezhetővé váljanak.    

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Zééé írta:

Thrawn a legjobb főgonosz....mert nem gonosz. Abszolút nem érdekli a morál, az etika, sőt, még a hatalom sem.

Amire a legjobb példa, hogy lazán tüzet nyitott Skerrisre is. Parancsot adott neki, nem hajtotta végre, így járt. Emögött nem volt érzelem, csak rideg számítás. Végre kellett hajtani egy feladatot, és Thrawn végre is hajtotta.

Mondjuk azt nem értem, mi a Birodalomnál ez a "nem hajtjuk végre a kapott parancsot" metódus. Már a második birodalmi veszett ezen rajta. Vajon azért csokizzák le ennyire Thrawnt, mert idegen? Vagy a beléjük nevelt "csak az egyén számít" felállás miatt van? Esetleg mindkettő?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezt a parancsmegtagadást én sem értem, Dzséjt, de tényleg vicces! :D

 

Én sosem hittem abban, hogy a Birodalom rasszista. Ilyen szinten szerintem felesleges a Birodalmat összevetni a náci ideológiával, mivel a nácik vérségi alapon szervezték magukat, a Birodalom mögött pedig egy szekta áll, ami az erőt használja. Ha Palpatine annyira nagyon rasszista lenne, nem egy idegen fajú lényt választott volna Maul személyében tanítványául. Ez már inkább egy vélt ideológia belemagyarázása az OT emberközpontú birodalmába és galaxisába, pedig az "eredeti trilógia" a lázadók oldalán sem vonultat fel olyan hű de nagyon sok idegent. Inkább arról van szó, hogy az ember szapora faj, igen nagy számban lakta be a galaxist, nem kaptártársadalom, így létük alapja a család, nem pedig egy királynő.  Könnyen el tudnak szeparálódni. Az ember szimplán szerencsés faj, hódító faj. Amúgy nincs nagy jelentősége, mert ott vannak a mandalorok, akik emberek, de önmeghatározásukban ez nem sokat jelent. Ez EU kezdte erőltetni ezt a rasszista császár irányvonalat, miközben az OT idején még egyáltalán nem volt világos, hogy a császár milyen fajtájú lény. Sőőőt....amikor Lucas megkérdezték róla, a JEdi visszatér után nyilatkozta, hogy nem ember, hanem manifesztáció. A sötét oldal kivetülése. Csak aztán Lucas is változtatott a tervein és az el nem készült sorozatra már szerelmi szálat is szőtt a törtnetbe. (Nem ide tartozik, de az el nem készült Underworld sorozat egyik epizódja Palpatine fiatalkori szerelméről mesélt volna. Ezt maga a forgatókönyvíró nyilatkozta.) Szóval nem hiszek a rasszista mesében, mert a Star Wars világában egészen más rendezőERŐ működik. Bár az első EU matéria, amiben megjelent ez az ostoba irányvonal, a Koréliai trilógiában tűnt fel ( The Corellian Trilogy by Roger MacBride Allen, published by Bantam Spectra in October 1995. ) Ott például van valami humán liga nevű szervezet, aminek a vezetője Thrackan Sal-Solo, Han Solo unokatestvére. Ők például nyíltan rasszisták és az emberi faj felsőbbrendűségét hirdetik. 

 

Nem beszélve arról, hogy a császár jobbkeze a chagrian Mas Amedda és már az EU-ban is volt idegen fajú funkcionáriusa Xizor személyében, aki pedig falleen. A császár egy sith, ami kizárólagos forrása az önmeghatározásának. Semmi más nem érdekli. Mivel pedig a birodalma működését egy humán adminisztráció biztosítja, így rájuk építette fel a teljes hatalmi struktúráját. Ez nála egészen addig tartott volna, amíg az érdekei másként nem kívánják. Persze ettől még a birodalomban lehetnek rasszisták, de Thrawn humanoid. A kék bőrén és piros szemén kívül mi különbözteti meg az emberektől? Mondjuk, túl sok fekete sincs a vezérkarban! :) Ez az egész rasszista köntös nagyon erőltetett és ezer sebből vérzik. Az OT alapján a lázadásban is alig akadnak idegenek.

 

 

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is szántam volna egy részt az X-szárnyúak beszerzésének bemutatására, de így se volt problémás a debütálásuk. Az is lehet, hogy később még kitérnek rá, az utánpótlásuk kapcsán. 

Kanan szála úgy tűnik abba az irányba megy, hogy fel kell áldoznia magát egy nagyobb cél érdekében, és ez lesz a végzete. Az apró utalások erre engednek következtetni.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt kaptam a résztől amit vártam. Drámát, aminek az alapja egy Birodalmi győzelem!

 

Az ütközet remek felvezetése volt a résznek, igazi klasszik és RO feeling vastagon megvolt. Mondjuk az fura volt, hogy szinte a semmiből szerezték az X-szárnyúakat a lázadók. Ez kicsit elvett az éléből a feltűnésüknek. Egyszerűen csak lettek mert most már itt az ideje? Remélem egy-két mondat erejéig még visszatérnek az eredetükre. Azért nyilván eltelt pár hét az előző rész óta. Egyrészt tekintve ezeket az új hajókat, másrészt pedig azért mert Hera közben tábornokká avanzsált. :o Ez annyira meglepett mint az X-szárnyúak feltűnése. Történhetett egy s más a lázadó parancsnokságon amit nem tudunk. Talán még annyit ehhez az X-szárnyú témához, hogy igen jól vezették őket a pilóták ahhoz képest, hogy nem rég szerelték fel őket. Főleg Hera repült vele úgy mint aki már évek óta csak ezzel csatázik.

 

Kíváncsi voltam Thrawn mivel áll most elő. Csak úgy mint korábban, teljesen hidegvérű a fickó és mesterien átlátja a helyzetet. Egyébként ha ez még nem lenne elég, mindig van terve és tud reagálni az eseményekre. Talán azért is ilyen sikeres a kék bőrű barátunk, mert homlokegyenest más mint az átlag Birodalmi tisztek. Constatine is élne még ha rá hallgat, és most Skerrisnek szállt agyába a dicsősége. Ezúttal szó szerint. Egyszerűen annyira arrogánsak a tisztek, ami már káros az ítélőképességükre nézve. Már csak Pryce-nak kell elhullania és teljes a halállista. Jobban belegondolva elég ide Rukh meg Thrawn, a rohamosztagosokkal és pár TIE vadásszal sokkal hatékonyabbak mint az elődeik voltak. Apropó TIE vadászok. Még vártam volna, hogy többet láthassunk a légköri harcból, de ehelyett már csak azt konstatálhatjuk, hogy az égő roncsok zuhannak az égből. Ez kicsit nekem nagy ugrás volt az űrbéli sikerek után. Viszont még belefért, szóval nem akadtam fenn rajta. Kanannak és a lázadó csapatnak nem sok esélye maradt a visszavonuláson kívül. Őszintén megmondom nem is tudom milyen esély maradt nekik ezek után.

 

Hera elfogása kiváló jelenetsor volt, Rukh még csak két részben szerepelt de nálam máris kultikus magasságokba emelkedett. Igazi, levakarhatatlan, elnyűhetetlen orvgyilkos. Thrawn hol rejtegette eddig? Értem én, hogy Pryce egy kormányzó, de ha inkompetens a harcban és a taktikákban, akkor az. Lehet erre jött rá és unta meg a dolgot Thrawn. Mindenesetre előbb is eszébe juthatott volna. :) Nagy kérdés mi lesz most a tábornokkal, bár pont az ő sorsa nem kétséges egészen az EPVI-ig.

 

Ellenben az egyik ha nem a legérdekesebb rész Kanan útjához köthető. Sajnos már tudtam, hogy képbe kerülnek a farkasok a zenecím miatt, de azt természetesen nem, hogy miként. Egyre misztikusabb a dolog. Kezdek azon a véleményen lenni, hogy a Dume inkább Doom lesz, és valahogy Kanan tudja majd azt az egész hóbelevancot elpusztítani. Szójátékkal élve Dume csinál egy kis Doom-ot. :) Talán erre is vonatkozhat Kanan legutolsó megjegyzése: talán ő még tud tenni valamit. Gyanítom, hogy azt a valamit a farkastól tudja és azt is, hogy ő maga nem fogja túlélni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2017. 11. 13. - 2:37 PM, Dzséjt írta:

Hát ez nem volt éppen egy vidám, könnyed epizód. Kicsit csalódtam, hogy az X-szárnyúak csak így, a semmiből tűntek elő, azt hittem, lesz rá valami magyarázat. Így azért furcsa, hogy az előző részben még csak Y- és U-szárnyúak sorakoztak a Bázis 1-en, most meg totál új gépekkel érkeztek. Persze nem a világvége, de ha már a B- és Y-szárnyúak kaptak magyarázatot, erre is szolgálhattak volna, hogy honnan kerültek elő.

Én is pont erről írtam, ez így kicsit suta volt de mondom, hátha még szóba kerül később, hogy honnan kerültek elő. Akkora időugrás nem lehetett. Ráadásu la Reconban Pablo se beszélt erről, pedig volt szó róluk, az eredetükről. Erre elkezdte mondani a típusokat a klónháborúktól kezdve. :facepalm:  

2017. 11. 13. - 2:37 PM, Dzséjt írta:

 

De, ami a lényeg: az ep4-ben olvasottak nem lettek megcáfolva. Bár nagyon úgy tűnt, hogy Thrawn egy idióta birodalmi miatt megint felsül, "szerencsére" a jó főadmirális előre gondolkodott, és a légkörben fogadta az érkezőket. Egy ideig tényleg elhitették, hogy minden jól sül el végül, de aztán elkezdtek aláhullani a roncsok. Az X-szárnyúak premierje az egyik legnagyobb mészárlásba fulladt. Úgy bedarálták őket, mint mami a a töltöttkáposztába szánt húsit.

Csak kár hogy ebből se láttunk semmit. :D

 

2017. 11. 13. - 2:37 PM, Dzséjt írta:

 

Meglepett, hogy Hera már tábornok, persze logikus: egy hadjárat vezetését bízták rá, azt már nem kommandírozhat holmi kapitány. És legalább most már becsörtethet engedéllyel titkos megbeszélésekre, és felrázhatja a Szövetség teszetosza vezetőit. Mondjuk ez a kudarc az az érzésem újabb teszetoszaságra kényszeríti őket, hiszen mintegy igazolva lett, hogy miért nem jó, ha a Szövetség pattog - abba meg nem szeretnek belegondolni, hogy minden akcióban benne van a kudarc lehetősége is. Mondjuk az azért érdekelne, hogy egy ekkora blokád ellen miért csak vadászokat és bombázókat küldtek? Jó, feltehetően a felkelőknek még nincs akkora hadipotenciáljuk, hogy egy ilyen flottával felvegyék a harcot, de akkor is, pár korvett támogatónak azért elkélt volna. Kicsit az az érzésem, hogy Mothmáék inkább csak esélyt adtak Herának, de azért túl nagy erőfeszítést nem öltek a Lothalba.

Szerintem az van amit Bail is mondott. Nem állnak még készen ilyen harcokra. Még mindig inkább partizán csapat mint komoly csapásmérő egység. Viszont szépen gyarapodnak, de így utólag azt mondom, ezt a támadást így kár volt megindítani. Csak vesztettek az ügyön.

2017. 11. 13. - 2:37 PM, Dzséjt írta:

 

Kedvencem, Mart Mattin visszatért... Mondjuk most legalább normálisan viselkedett (ennek ellenére jobban örültem volna Wedge-nek vagy Hobbie-nak). Jópofa, hogy ilyen karakterekhez is visszanyúlnak, láthatjuk, mi történt velük. Szegény R3, pórul járt. Sajnos ő nem R2 volt, egy lövésbe beledöglött.

Szerintem remek volt. Sokat fejlődött, bár korábban se volt rossz pilóta. Örültem a feltűnésének, csak szegény Satot ne juttatta volna eszembe. :(

2017. 11. 13. - 2:37 PM, Dzséjt írta:

 

Rukh is jól nyomta, de meg kell hagyni, Hera ezúttal is meglepett, a fene sem gondolta, hogy a közelharcban ilyen szinten jártas. Kíváncsi leszek, hogyan tovább. Azért vicces lesz Thrawn és Hera következő találkozása, hiszen a főadmirális anno meggyőződéssel mondta, hogy az első egyben az utolsó találkozásuk, azóta ez meg már a harmadik meeting lesz. Viszont Kanan szála az igazán érdekes. Miért avatkoztak közbe a farkasok? Mi az, amiben Kanannak láthatóan igen nagy szerepet szánnak? Nem Ezra, hanem kifejezetten Kaleb Dume az, aki érdekli őket. És pofátlan módon most jön a szünet. :angry: Azt hiszem, a második félidő nagyon izgalmas lesz, csak győzzük kivárni. Persze, a The Last Jedi valószínűleg valamicskét segít majd.

És még a Recon végén se volt előzetes, csak Andy mosolya. :roll:

2017. 11. 13. - 3:02 PM, Merr-Sonn írta:

Ráadásul még wookiee pilótát is kaptunk, mekkora húzás már ez.

Az egy Lutrilliai volt. :)

 

2017. 11. 13. - 4:15 PM, Zééé írta:

Thrawn szuper, imádom a jelenlétét és nagyon hálás vagyok minden mondatáért. Annyira érezni, hogy ezt a karaktert egy sokkal erőteljesebb irodalmi környezetből helyezték át, hogy az csuda. Hihetetlen ereje, karizmája és képernyő jelenléte van a karakternek.

Egyetértek, egyre nagyobb kedvencem a karakter, és csak őszintén remélni tudom,m hogy visszatér.

2017. 11. 13. - 4:15 PM, Zééé írta:

 

Rukh, a noghri már a Thrawn ciklus óta a kedvenc fejvadászaim egyike és nagyon örülök neki, hogy végül annál a karkterábrázlásnál kötöttek ki, ami fizimiskát Timothy Zahn is megálmodott neki.

Erre csak annyit tudok mondani, hogy miért nem jött előbb. :D

 

2017. 11. 13. - 4:15 PM, Zééé írta:

Visszatérve a részre, szuper évadközi "zárást" kaptunk, hiszen a lázadók időlegesen veszítettek, Kannan sorsa a farkasok által külön utat készül bejárni. (Lehet, hogy többet már nem is találkozik a csapatával?)

Én is egyre inkább erre gondolok és arra, hogy valamiképp eggyé válik az Erővel.

 

2017. 11. 13. - 4:15 PM, Zééé írta:

Aztán ott van Thrawn története, aki ismételten bizonyította érdemességét és katonai potenciálját, így a karakterével feltétlenül kezdeni kell valamit, hogy az endori, de már a yavini csatából is kivonásra kerüljön. Kíváncsi vagyok, mit találtak ki Filoniék a karakter jegelésére, de biztosan nem lesz semmi, amikor megkapja a parancsot, hogy a flottájával távozzon a külső űrbe....ha csak ki nem írják végleg a történetből, amire nagyon remélem, hogy nem fog sor kerülni. 

Valahogy kizártan érzem most, hogy Thrawn meghalljon. Eltüntetni van olyan nehéz mint Ezrát és Kanant.

 

2017. 11. 13. - 4:15 PM, Zééé írta:

Amit egy kicsit hiányoltam, hogy Kallus nem kapott logisztikai/támogató szerepet. Úgy érzem, hogy az ő karakterével a pálfordulás óta nem nagyon tudnak mit kezdeni. Ahhoz, hogy az egyébként értékes militarista tudását felhasználhassák, több évadra és összetettebb történetvezetésre lenne szükség. Remélem, hogy az évad második felében még kapunk belőle.

Nekem is kevés a jelenléte! Az egyik ha legnagyobb kedvencem. Írjuk annak a számlájára, hogy még új a lázadásban, nem bíznak rá nagyobb feladatokat. ;)

2017. 11. 13. - 4:15 PM, Zééé írta:

És a rész nézése közben ütött szöget a fejembe a gondolat, hogy a rohamosztagosok fegyvere (E-11 blaster rifle) félrehord, míg a kisebb energiájú pisztolyok mindig pontosak. Valószínűleg köze lehet a kilőtt energiaegység méretéhez. Most vittem végig a JEdi Knight PC játékot, a kiegészítőnek pedig már a végénél járok és bizony a játékban sem lehet pontosan lőni a fegyverrel. Szándékosan nagy a szórása, tehát itt nem arról van szó, hogy a rohamosztagosok bénák, a fegyver ilyen!

Én is megfigyeltem már, hogy amikor a rohamosztagosok lőnek egy hatalmasat ugrik a kezükben a fegyver. Ha ekkorát "üt" akkor azzal elég nehéz pontosan lőni.

 

2017. 11. 13. - 4:36 PM, Dzséjt írta:

Nem kellett volna nagy feneket keríteni, csak az előző részek valamelyikében megejteni, hogy a Lázadás épp most szerzett új vadászokat, amiket talán használhatnának a Defenderek ellen. Vagy akár már az évad eleje óta állhatnának X-szárnyúak a Bázis 1 kifutóján. A megjelenésük erejét sajnos elvette, hogy már a trailernek hála már a Lothal szál elkezdése óta tudni, hogy ebben a részben érkeznek (a trailerben látható volt, hogy a Lothalnál csatáznak és a cím is meglehetősen beszédes). Nekem ez így azért nem kerek, egyik részben még sehol sincsenek, utána meg már egy komplett osztagra való van. Tipikus nyuszi a kalapból effektus. Persze egy képregény vagy valami ezt biztos elvarrja, de szerintem sokan számítottak a trailer után a Star Wars egyik legikonikusabb vadászgépének "eredettörténetére". Pláne kicsit szomorú az összkép, hogy az ep6-ban nagyjából 30 másodpercig látható, totál jelentéktelen B-szárnyúra egy egész, meglehetősen király epizódot szántak, az ikonikus, immár öt, lassan hat filmben szerepet vállaló gép meg egyszerűen csak megjelenik. Akár az előző epizód  egy részét is fel lehetett volna erre használni mellékszálként. Szerintem senki sem bánta volna.

Persze mint írtam, nem a világvége, nem is ez az epizód lényege, magából a történetből sem vesz el semmit, de őszintén szólva, űrhajób*zi vagyok, az egyik legnagyobb kedvencem az X-szárnyú, 4 éve várom, hogy lássam a Rebelsben, hogyan tesz szert rájuk a Lázadók Szövetsége, erre... Puff, hiába vártam. Most jöhet majd egy képregény vagy könyv vagy enciklopédia, amiben így már tuti, hogy az eredeti eredettörténet fog szerepelni. Szóval nekem ez elég nagy csalódás így. :(

Annyit nem mutattak, de Thrawnnak mondja az egyik tiszt, hogy 24 gép érkezett, vegyesen vadászok és bombázók. Vagyis a szokásos felállás: 12 X-szárnyú, 12 Y-szárnyú, két osztag.

+1000

 

2017. 11. 13. - 5:45 PM, Zééé írta:

Mivel a 4. évadtól már nem antológia a Rebels, így sajnos kompromisszumokat kellett kötniük.

A TCW volt antológia a harmadik évadig. :) A Rebels az sose.

 

 

1 órával korábban, Darth Sky írta:

Én is szántam volna egy részt az X-szárnyúak beszerzésének bemutatására, de így se volt problémás a debütálásuk. Az is lehet, hogy később még kitérnek rá, az utánpótlásuk kapcsán. 

Kanan szála úgy tűnik abba az irányba megy, hogy fel kell áldoznia magát egy nagyobb cél érdekében, és ez lesz a végzete. Az apró utalások erre engednek következtetni.

 

Végre valaki ki is mondta amire én gondoltam. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

És még a Recon végén se volt előzetes, csak Andy mosolya. :roll:

Mondjuk azért én Andy mosolyát el tudnám nézegetni egy ideig. :D

 

3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az egy Lutrilliai volt. :)

Most már tudjuk, amikor Merr-Sonnal szóba került, még nem tudtuk, csak gyanítottuk (két faj között vacilláltam, az egyik lutrilliai volt).

 

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Csak kár hogy ebből se láttunk semmit. :D

Először nekem is suta volt, épp kajáltam, és pont akkor foglalkoztam a kajával, amikor jöttek a TIE-ok, így lemaradtam róla, pislogtam is, hogy most mi van. Vissza kellett tekernem. De gyanítom, hogy a megvalósításnak a költségvetéshez van köze, így is combos űrcsatát kaptunk. Megkockáztatom: animációs tévésorozatban eddig a legjobbat. És elég TiE-t vonultattak fel, hogy elhiggyük, azt a kevés gépet hamar eldózerolták. Persze jobb lett volna ezt látni is...

 

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én is megfigyeltem már, hogy amikor a rohamosztagosok lőnek egy hatalmasat ugrik a kezükben a fegyver. Ha ekkorát "üt" akkor azzal elég nehéz pontosan lőni.

Ami azt illeti, ez a legendákban már nagyon régen benne van, a Jedi Knight videojáték sorozatban az E-11 az egyik legpontatlanabb fegyver. A kánon szintű enciklopédiák is említik, hogy a fegyver válltámasz használatával pontos, amit sosem használnak. Külön érdekesség, hogy az Első Rend által használt F-11-ből már készült rögzített válltámasszal bíró változat, és minő meglepetés, az Első Rend rohamosztagosai pontosabban is lőnek.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Mondjuk azért én Andy mosolyát el tudnám nézegetni egy ideig. :D

Én is elnézegetném de ha a Rebelsről van szó, akkor inkább maradok az előzetesnél. :D

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Először nekem is suta volt, épp kajáltam, és pont akkor foglalkoztam a kajával, amikor jöttek a TIE-ok, így lemaradtam róla, pislogtam is, hogy most mi van. Vissza kellett tekernem. De gyanítom, hogy a megvalósításnak a költségvetéshez van köze, így is combos űrcsatát kaptunk. Megkockáztatom: animációs tévésorozatban eddig a legjobbat.

Szerintem a TCW-ben volt azért ennél látványosabb űrcsata is, de itt tényleg figyeltek a részletekre. A Reconban kiemelték, hogy bár a TIE modell kissé elnagyolt, az X-szárnyúnál viszont szinte minden részletet leanimáltak. Biztos drágább volt mint egyébként.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ami azt illeti, ez a legendákban már nagyon régen benne van, a Jedi Knight videojáték sorozatban az E-11 az egyik legpontatlanabb fegyver. A kánon szintű enciklopédiák is említik, hogy a fegyver válltámasz használatával pontos, amit sosem használnak. Külön érdekesség, hogy az Első Rend által használt F-11-ből már készült rögzített válltámasszal bíró változat, és minő meglepetés, az Első Rend rohamosztagosai pontosabban is lőnek.

 

Akárcsak az első Dark Forces játékban, mert ott is igen pontatlanul lőtt az E-11 blaster rifle. 

 

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

36 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A Reconban kiemelték, hogy bár a TIE modell kissé elnagyolt, az X-szárnyúnál viszont szinte minden részletet leanimáltak.

Igazából pont azt mondják, hogy az X-szárnyún is "butítottak", hogy jobban beleilljen a sorozat eddigi stílusához. Pontosabban először megcsinálták a pontos modellt, majd itt-ott "lecsíptek" belőle.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 5 hónappal később...
2017. 11. 13. - 14:37, Dzséjt írta:

Kicsit csalódtam, hogy az X-szárnyúak csak így, a semmiből tűntek elő, azt hittem, lesz rá valami magyarázat.

Igen, én is hasonlóan éreztem. Bár nálam nem csalódás volt, hanem inkább hiányérzet. Szerintem kellett volna valamiféle bevezető, amelyből megtudjuk, hogy miként kerültek oda az X-szárnyúak. Eléggé "in medias res"-es volt a kezdés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.